MónTerrassa
Terrassa s’omple d’activitats virtuals per celebrar el Sant Jordi
  • CA
Cartell de Sant jordi de l'Ajuntament de Terrassa
Cartell de Sant jordi de l’Ajuntament de Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El Govern de Terrassa fa una crida a tota la ciutadania a celebrar la Diada de Sant Jordi de totes les formes possibles i amb la màxima normalitat que ens permeti la greu i excepcional situació sanitària que estem vivint. Una vegada ajornada la celebració oficial, a Terrassa s’han organitzat nombroses activitats virtuals. La tradicional felicitació de l’alcalde de Terrassa és obra, aquest any, de l’artista i il·lustrador Conrad Roset. La il·lustració del cartell oficial de l’Ajuntament de Terrassa és obra del dissenyador Òscar Andrés, que ha imaginat una rosa amb pètals que tenen el color i la forma d’una mascareta.

Hi ha alguns sectors, però, que pateixen especialment l’impacte de l’ajornament de la Diada de Sant Jordi de l’any 2020: floristes i llibreters/es, sectors per als quals aquesta festivitat té un pes molt rellevant a l’economia de les empreses i establiments. El Govern municipal vol expressar públicament el seu suport i compromís amb els gremis de floristes i llibreters/es, que és al mateix temps un compromís amb la cultura, amb la sensibilitat i amb el civisme, a més d’un compromís per fer tot el possible per reactivar la nostra economia a partir del moment en el qual entrarem en una nova fase de la crisi sanitària.

Activitats organitzades

1) Quin llibre regalaries aquest Sant Jordi?

Si ja ho has pensat, respon a la pregunta “Quin llibre regalaries aquest Sant Jordi?” al perfil de twitter @bctxarxa. Es recolliran totes les respostes i, en la mesura que sigui possible, les biblioteques municipals compraran aquests llibres en establiments de Terrassa, per donar suport a l’economia local i així passaran a formar part del fons de la bctxarxa. A més, cada un dels títols durà un petit distintiu amb el nom de la persona que va suggerir la seva adquisició.

2) Dona una ullada als llibres que els autors i autores de Terrassa han publicat el 2019

Aquest any, l’Ajuntament de Terrassa i Òmnium Cultural han preparat un presentació telemàtica a les xarxes i a web de les obres literàries escrites en català d’autors i autores locals durant el 2019. Podeu trobar totes les obres escrites al llarg del 2019 i publicades en qualsevol llengua a www.terrassa.cat/informacio-terrassenca.

3) Demana el teu llibre de Sant Jordi a les llibreries de Terrassa

Aquest Sant Jordi, les llibreries no podran obrir les portes, però si vols regalar un llibre, alguns establiments t’ofereixen comprar-los per internet amb entrega a domicili i també n’hi ha d’altres que et permeten fer encàrrecs o reservar-los on line i recollir-los un cop finalitzat l’actual període d’alarma per tornar a celebrar-lo. La llibreria L’orella verda ens ofereix cada dia un conte a les 6 de la tarda. Per Sant Jordi també! Busqueu al seu instagram @lorellaverda i escolteu-lo!

4) El dia de Sant Jordi es publiquen les bases del Premi de Poesia Marta Pessarrodona

Si tens entre 16 i 30 anys i vols presentar la teva obra, mira el web www.elixir.cat. A partir del 23 d’abril es publicaran les bases del premi en homenatge a la poeta, narradora i crítica literària terrassenca, que impulsa Elixir Poètic amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa. Recorda que hi ha dues modalitats: poesia escrita i videopoesia.

5) Per Sant Jordi, penja un dibuix ben maco al balcó!

Agafa un paper, un cartró o un llençol i fes un dibuix amb motius de Sant Jordi. Tria el que més t’agradi: una rosa, una princesa, un drac o el mateix cavaller Sant Jordi! Quan l’acabis, penja’l al balcó, a la terrassa o en una finestra, on prefereixis perquè tothom vegi la teva obra. Al web www.terrassa.cat/sant-jordi trobaràs un llibret de dibuixos per pintar que et serviran d’inspiració!

6) Per Sant Jordi, omplim les xarxes de roses i llibres

Aquesta diada de Sant Jordi no ens podem quedar sense rosa. Envieu la vostra rosa virtual dibuixada o fotografiada i dedicada al facebook i instagram @ajterrassa i les publicaran. Si també vols aconsellar algun llibre, envia el teu consell i el compartiran.

7) Vols fer una rosa de Sant Jordi?

Doncs aquí tens algunes idees per fer-la i passar una estona divertida, mentre aprens noves tècniques i aconsegueixes un resultat sorprenent que t’encantarà. Tots els materials que necessites els tens a casa. També pots fer una rosa amb oueres o amb paper, però amb la tècnica japonesa de l’origami.

I encara més, des del Grup de Recerca, Cervell, Cognició i Conducta del CST en el marc del programa T’Activa, Terrassa Activa i Saludable, ens conviden a fer la rosa de Sant Jordi des de casa.

8) Activitats proposades des d’entitats de persones amb capacitats diverses

8.1.- #SantJordiProdis: fes-te una foto i puja-la a les xarxes! Des de les Llars residència de Prodis s’estan fent cartes, dibuixos, poemes, etc. per poder enviar a l’Hospital de Terrassa i que la gent que està ingressada pugui passar un Sant Jordi ple d’art i cultura. També fan una crida a la ciutadania a fer-se una foto amb alguna cosa que els recordi a Sant Jordi, com ara una rosa, i pujar-la a les xarxes socials amb el hashtag #SantJordiProdis!

8.2.- Pinta un dibuix, però no utilitzis les mans! L’equip de voluntariat inclusiu d’ECOM convida a celebrar aquest Sant Jordi diferent, pintant d’una manera diferent: sense utilitzar les mans, utilitzant o bé la boca o bé el peu. Quan tinguis el dibuix, puja una foto a les xarxes amb el hashtag #UnSantJordiDiferent o envia un correu a [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa