MónTerrassa
Terrassa recorda el paper de les dones per enderrocar el franquisme
Exposició sobre dones lluitadores a Terrassa
Exposició sobre dones lluitadores a Terrassa | CCT

!--akiadsense-->

El Centre Cultural Terrassa comença el mes de febrer amb l’obertura d’una nova exposició a la Sala 5 que visibilitza a les dones de Terrassa que van destacar pel seu compromís veïnal, sindical i polític per enderrocar el franquisme. La mostra, titulada Les Dones també HI ÉREM El compromís veïnal, sindical i polític de les dones de Terrassa des del final del franquisme a la Transició, ha estat produïda pel Casal de la Dona de Terrassa.

L’exposició és fruit del buidatge de 23 entrevistes a dones, anònimes la majoria, de diferents edats, estudis i procedència però que totes elles comparteixen la lluita contra el franquisme des de la militància clandestina, creant o participant en associacions veïnals, organitzacions juvenils, escoles, entitats culturals, esplais i centres de cultura. I també des dels seus llocs de treball a la fàbrica, a oficines o hospitals.

‘Som conscients que no hi són totes les dones que hi haurien de ser. És clar que hi falten dones… Amb aquesta mostra es vol contribuir en el coneixement de la història de les dones de Terrassa i reconeixer’ls-hi a totes elles la seva lluita per l’assoliment de la llibertat, la dignitat i els drets col·lectiu. D’altra banda es vol donar a conèixer el camí que van obrir a les futures generacions i combatre la desmemòria històrica’, manifesten des del Casal de la Dona de Terrassa.

Les dades:

Les Dones també HI ÉREM El compromís veïnal, sindical i polític de les dones de Terrassa des del final del franquisme a la Transició

Sala 5 de l’1 de febrer el 14 de març

Horari: de dilluns a dissabte de 16h a 21h i festius si hi ha funció

Més informació: https://www.fundacioct.cat/exposicio/les-dones-tambe-hi-erem/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa