MónTerrassa
Terrassa recorda Josep Bartolí amb la projecció del film Josep
  • CA
Portada del film Josep
Portada del film Josep | Cedida

!--akiadsense-->

El Cinema Catalunya projecta el film «Josep», inspirat en la vida i l’obra de l’artista plàstic Josep Bartolí (vinculat a la nostra ciutat). Bartolí, nascut a Barcelona el 1910, va viure gairebé semper a l’exili. Fins als seus últims dies, a Nova York, on va morir el 1995, no oblidar mai el drama de la guerra d’Espanya (va estar al front i va ser ferit diverses vegades) i el dels camps de refugiats a França.

Bartolí va iniciar la seva carrera de creador plàstic i visual a Barcelona, ​​com a il·lustrador de temes polítics a La Veu de Catalunya, Papitu i L’Esquella de la Torratxa, entre altres publicacions. Després de la guerra, Mèxic i Nova York van ser els dos escenaris principals del seu exili, però l’artista va ser un viatger impenitent durant tota la seva vida, la qual cosa va contribuir a la dispersió de la seva obra. Els drets de les dones i dels negres a Amèrica van ser dues de les cause que va defendar amb vehemència.

Entre 1984 i 2004, a Terrassa i des de Terrassa, concretament des d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals i sota l’impuls generós i entusiasta de Jaume Canyameres, es van promoure diverses exposicions per difondre la seva obra, poc coneguda fins llavors una Catalunya; i el mateix Jaume Canyameres, president d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals entre 1983 i 1986, va a publicar el 1990 el llibre Conversa amb Bartolí.

Divendres 18 (20: 00h)

Dissabte 19 (20: 00h)

Diumenge 20 (20: 00h)

Dimecres 23 (20: 00h)

Dijous 24 (19: 45h) )

Preu entrades:

Laborables: 6,50 € – Jubilats: 3,50 € / Festius: 7,00 € – Jubilats: 5,50 €

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa