MónTerrassa
La Terrassa de Ramón Sanahuja, en una mostra fotgràfica de l’Arxiu Tobella
  • CA
Exposició sobre Ramon Sanahuja
Exposició sobre Ramon Sanahuja | Arxiu Tobella

!--akiadsense-->

El proper dimecres, dia 27 de novembre, a les set de la tarda, la sala d’exposicions de l’Arxiu Tobella de Terrassa acollirà la inauguració de la mostra Passió per la fotografia. Ramon Sanahuja i Puiggròs. L’exposició es podrà veure fins al 21 de desembre, de dimarts a dissabte, de 18.30 a 20.30h.

A finals dels anys setanta, les filles de Ramon Sanahuja, Sara i Julia, conscients del valor de les fotografies del seu pare van fer una primera donació a l’Arxiu Tobella. El desembre del 2016, els seus néts, Anna Maria i Maria Gloria Capella Sanahuja i Maria, Ramon, Pere i Josep Vidal Sanahuja, van fer donació de la resta del fons fotogràfic del seu avi.

Ramon Sanahuja va ser un fotògraf amateur, que de ben jove – la imatge més antiga del fons data de 1910- va sentir veritable passió per aquesta disciplina. L’Arxiu Tobella ha digitalitzat i documentat aquest fons fotogràfic que consta d’unes 450 imatges formades per negatius (plaques de vidre) i positius, majoritàriament en blanc i negre. Cronològicament abasten el període entre 1915 al 1936 i la temàtica comprèn bàsicament imatges familiars, on destaca com a paisatge de fons, principalment Terrassa, però també altres ciutats i indrets, testimonis de les excursions i viatges de la família.

L’exposició presenta una selecció d’imatges que reflecteixen un moment històric determinat, que posen de manifest el vessant social i cultural de Terrassa i de Catalunya del primer terç del segle XX. En l’activitat fotogràfica de Ramon Sanahuja hi trobem un afany de conèixer, crear, compartir i entretenir a través de la captació d’imatges entranyables dels costums de l’època que va viure, l’estiueig, la religiositat, l’excursionisme, l’esport i les diversions, però on també s’aprecien les conseqüències d’una època convulsa. En definitiva, aquestes fotografies familiars, des del moment en què han ingressat a l’arxiu, han esdevingut veritables documents històrics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa