MónTerrassa
Terrassa Noves Tendències presenta l’aposta per les Arts Escèniques al Canadà
  • CA

Aquest dimecres 14 de novembre, el Centre d’Arts Escèniques de Terrassa ha presentat la proposta del Festival Terrassa Noves Tendències al Canadà, en el marc d’una trobada de professionals que s’ha dut a terme al Quebec. A la reunió, els participants han compartit les seves realitats com a festivals, companyies o teatres i han exposat també quines col·laboracions han establert al llarg dels anys, així com els reptes que hauran d’afrontar en el futur més immediat.

Segons ha explicat el Tinent d’Alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado “Aquesta trobada és el marc idoni per enfortir encara més la projecció internacional del Festival TNT i també la de Terrassa com un dels centres de producció cultural de referència i com a ciutat que reconeix el valor de les iniciatives i de les persones amb capacitat per transformar la societat i la cultura a través de la innovació”. En el marc d’aquesta trobada, el director del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa, Pep Pla, ha exposat com el TNT s’ha convertit al llarg de les onze edicions celebrades fins ara, en un dels principals festivals d’arts escèniques de Catalunya i reconegut a nivell internacional com a esdeveniment especialitzat en descobrir les darreres novetats de la creació escènica, multidisciplinàries i de talent emergent. Al llarg d’aquests onze anys de Festival, el TNT ha col·laborat amb un centenar de creadors i companyies, recolzant-los en la seva projecció dins i fora de Catalunya.

L’any 2017 es van mantenir en gira 22 espectacles coproduïts pel Festival TNT, oferint 577 funcions a 91 ciutats de 21 països de tot el món, assolint una xifra de prop de 30.000 espectadors. Des de la seva primera edició, el Festival TNT ha anat creixent sumant nous públics i reivindicant l’ús de l’espai públic com el millor dels escenaris per a les seves propostes, portant així les arts escèniques i les noves tecnologies als carrers i les places de la ciutat i sumant, edició rere edició, noves complicitats amb el teixit creatiu de la ciutat. La trobada celebrada al Quebec s’emmarca dins la missió impulsada per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), conjuntament amb l’Institut Ramón Llull, per facilitar la participació de professionals catalans a la Biennal d’arts escèniques i música CINARS, un dels certàmens internacionals de les arts escèniques més importants i que reuneix prop de 1.500 professionals de 40 països d’arreu del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa