MónTerrassa
La Terrassa més poètica té una nova cita amb el festival Elixir
  • CA

El festival Elixir, una iniciativa de l’Elixir Poètic en coproducció amb l’Ajuntament de Terrassa a través del CAET i el Programa Cultura als districtes del Servei de Cultura, es consolida arribant enguany a la seva sisena edició. Del 7 al 10 de juny, el festival omplirà diversos escenaris de Terrassa de poesia, música, art i, fins i tot, gastronomia. Amb l’objectiu de donar expressió a la poesia, el festival té una clara vocació d’encomanar-ne l’interès entre el públic general essent un festival gratuït i obert a tothom.

Seguint la tònica de les anteriors edicions, l’Elixir 2018 descentralitza les seves activitats a diferents espais emblemàtics de la ciutat amb la voluntat d’arribar a tots els districtes, amb programacions diàries i amb La Ràtzia com a plat fort. L’Elixir és, a més, el primer festival poètic a tot l’Estat accesible a capacitats diverses i traduit a la llengua de signes catalana (LSC).

D’entre les propostes gratuïtes que requereixen reserva prèvia (l’Essència Elixirel dijous a la tarda, La poètica intangible el dissabte al matí i La Ràtzia el dissabte a la tarda), les dues primeres van exhaurir tickets en tan sols quatre hores.

Quatre dies, vuit propostes molt variades i… sorpreses!

El festival arrencarà dijous amb Estripem! (10h) una proposta on els més petits seran els performers protagonistes. Per la tarda, tindrà lloc l’Essència Elixir, un recital íntim en un espai secret i un convidat sorpresa amb la posta de sol de fons. Divendres per la tarda es celebrarà l’Elixir Caravan (17h), una caravana itinerant amb poesia d’Arthur Caraven recitada per Fèlix Pons i Jordi Busquets.

Dissabte és el dia fort de l’Elixir. Primer amb La poètica intangible (10h), un espectacle creat en col·laboració amb Politiques de Gènere i Horitzons i amb actrius del Teatro del Invisible i pel qual s’han reservat entrades per dones que han sofert violència masclista i que mai han anat al teatre. A la tarda, tindrà lloc l’Off Elixir (17h) amb una improvisació poètica 10siMIS amb Moviment d’Insurrecció Sonora i altres artises. També el Mercat de poesia (17h) amb editorials de poesia, foodtrucks i diferents intervencions.

I al vespre de dissabte, l’esperada La Ràtzia (20.30h) que començarà al Vapor Ventalló i que iniciarà un recorregut sorpresa pels carrers de Terrassa liderat per noms com Dolors Miquel, Ajo & Judith Farrés, Laia Carbonell, Magalí Sare i Manel Fortià, entre molts altres i amb convidada sorpresa inclosa.

I per tancar el festival, diumenge tindrà un lloc Fi de festa (12h): una pool partyamb música, pícnic japonès i el poeta Josep Pedrals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa