MónTerrassa
Terrassa és el millor plató per al cinema fantàstic i de terror
Oriol Moreno, a les instal·lacions del Parc Audiovisual a Terrassa
Oriol Moreno, a les instal·lacions del Parc Audiovisual a Terrassa | El Cinèfil

!--akiadsense-->

La tradició cinèfila a Catalunya ve de lluny i una de les institucions que fan possible que la producció audiovisual catalana tiri endavant és el Parc Audiovisual de Catalunya, situat a Terrassa. L’Oriol Moreno, cap del departament comercial, fa anys que treballa al Parc i ens ha obert les seves portes per conèixer millor i des de dins la feina que fan. L’entrevista s’inicia amb un tour per les instal·lacions, des de les oficines centrals fins als diferents platós que estan plens d’activitat. Uns per la propera estrena de la nova temporada del conegut programa Operación Triunfo i d’altres per ultimar les darreres escenes del rodatge de Súper Lopez.

Qui hi ha al darrere del Parc Audiovisual?

El Parc Audiovisual és una iniciativa que neix de l’Ajuntament de Terrassa i de la Generalitat de Catalunya. Hi ha una participació inicial d’un 80% de l’Ajuntament de Terrassa i un 20% de la Generalitat. Pretenem posar Catalunya i, especialment Terrassa, en el mapa audiovisual a nivell mundial. Portem deu anys d’activitat i al principi va ser molta feina d’habilitació de les instal·lacions però ara ja podem dir que estem en una fase de consolidació i creixement. Actualment estem començant a tocar portes a nivell internacional per poder acollir projectes aquí que reportin beneficis a tot el teixit de professionals i d’empreses del país.

Quin tipus de cinema s’ha fet aquí al Parc?

Catalunya ja de per si té una tradició amb el cinema de gènere, de terror i cinema fantàstic i, nosaltres com que estem dins del sector ja que és el que hem fet més. Aquí ha vingut el Juan Antonio Bayona, recentment amb Un monstruo viene a verme, el Jaume Balagaró també recentment va acabar la seva última producció que es presentarà al Festival de Sitges però ja havia rodat anteriorment Fràgiles, Els sense nom, Mientras duermes i una part de REC2 i REC4. Rodar a vegades en localitzacions naturals et complica molt l’existència i aquí tot és més senzill. Aleshores la majoria de cinema que fem aquí és de terror i cinema fantàstic, tot i que ara ja podem dir que hem tocat tot tipus de pel·lícules. Recentment hem fet una comèdia, l’última del Berto Romero, Algo muy gordo, que és una comèdia pura i dura, Spanish movie en el seu moment i també pel·lícules no tant de gènere.

Nou comentari

Comparteix