MónTerrassa
Terrassa acull una mostra dels 20 anys de carrera de Jorge R. Pombo
  • CA
L'artista Jorge R. Pombo el 20 de febrer de 2020
L’artista Jorge R. Pombo el 20 de febrer de 2020 | ACN

!--akiadsense-->

Jorge R. Pombo ofereix una mostra autobiogràfica que repasa els seus 20 anys de carrera i reflexiona sobre el nomadisme i la diversitat cultural com a formes d’entendre la vida. L’exposició, que s’anomena ‘Hàbitat’, inclou 25 treballs de l’artista sorgits després de “diluir i desestructurar” una determinada imatge. Per fer-ho, Pombo utilitza elements tradicionals com la pintura a l’oli, el carbonet, el vernís o la tela. Entre les peces hi trobem algunes sèries inspirades en les principals ciutats on el creador ha viscut, com Itàlia, Nova York o París, però també d’altres sobre indrets on ha viatjat com Istanbul o el Cercle Polar Àrtic.

La proposta s’ha inaugurat aquest dijous i es pot veure al Centre Cultural Terrassa fins el 29 de març. Partint del paisatge i la relació del pintor amb el territori, ‘Hàbitat’ recull algunes de les millors pintures que Jorge R. Pombo ha creat al llarg dels seus vint anys de carrera. “És una mena de recorregut vital, una proposta autobiogràfica de llocs per on he passat, que he vist i que he plasmat”, comenta l’artista que assegura que la mostra és una reflexió sobre “el nomadisme com a tipus de vida” que ell mateix ha escollit.

Dues de les obres de Jorge R. Pombo que es poden veure en la mostra Hàbitat
Dues de les obres de Jorge R. Pombo que es poden veure en la mostra Hàbitat | ACN

!--akiadsense-->

Els 25 paisatges i mapes que formen ‘Hàbitat’ comparteixen la passió de Pombo per difuminar i deconstruir. “Parteixo d’una imatge i amb elements externs com per exemple un dissolvent creo una nova obra, m’agrada fer un pas enrere en el control del procés”, comenta. Per fer-ho possible l’artista utilitza elements tradicionals com la pintura a l’oli, el carbonet, el vernís o la tela. “La pintura és un llenguatge universal i no necessita novetats o tecnologia per expressar, es pot seguir experimentant usant tècniques de fa 300 anys”, considera.

Una de les propostes més destacades és la que s’anomena Maps. Es tracta d’una peça de grans dimensions que el creador ha dut a terme de forma conjunta amb la companyia de dansa contemporània Aterballetto. “Van crear una coreografia per aquest projecte, jo vaig fer dibuixos sobre carbonet i els vaig posar estesos com una catifa i ells hi van ballar a sobre, difuminant la pintura amb el seu cos”, relata. L’exposició també trasllada el visitant a alguns dels indrets als quals Pombo ha viatjat en els darrers anys com Istanbul, el Cercle Polar Àrtic o Venècia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa