MónTerrassa
Terrassa acull la Festa de la Santa Creu i la Fira Artesana de Càritas
  • CA

Un any més, l’Esbart Terrassa, una secció de l’Agrupació Amunt i Crits, celebra la Festa de la Santa Creu i l’arbre de maig. Serà aquest diumenge, dia 7 de maig, al Barri de Ca n’Aurell, davant l’Esglèsia de la Sagrada Família. De bon matí, s’engalana la Creu de Terme que hi ha davant l’església de la Sagrada Família i que en l’actualitat ja no exerceix de límit del municipi, ja que ha estat engolida pels edificis. Es guarneix amb guirnaldes d’esparguera, roses, clavells i també amb ginesta que s’ha anat a collir pels voltants de la ciutat, una flor que també s’utilitza per l’engalanament dels arbres dels carrers del barri.

A les 10.20h es fara una cercavila amb sortida des de la Plaça del Progrés fins a la Sagrada Família, on actuaran diferents grups de cultura popular, amb música a càrrec del grup Musikària. A les 12 del matí, homenatge als padrins de la festa, que aquest any seran Antònia Ferrer i Manel Díaz, i a continuació es ballara el Ball de la Coca de Can Aurell. A continuació, Benedicció de la Creu de Terme, pel Rector Mossèn Josep Esplugues A les 12,30, celebració de l’Eucaristia. A l’ofertori, Ball de Gegants de Terrassa i benedicció dels pans de la Santa Creu, dins de l’esglèsia. En acabar, a les 15 hores, final de festa en un Restaurant per fer el dinar de germanor.

Amb motiu de la celebració de la Festa de Santa Creu i l’Arbre de Maig, el projecte La Fireta de Càritas Arxiprestal de Terrassa vendrà productes artesans pel matí, de 10 a 14 hores, a la parròquia Sagrada Família, al carrer Faraday número 10 de Terrassa. Podreu trobar des de llibretes amb enquadernació japonesa, punts de llibre fins a bijuteria (penjolls, arracades, anells,…), etc. També hi haurà productes de l’hort de Ca n’Amat, on treballen participants i voluntaris de Càritas. La Fireta és un projecte de Terrassa que s’emmarca dins del programa Laboral i promociona a les persones ateses que tenen capacitats i habilitats per fer treballs manuals. L’objectiu d’aquest projecte no són els guanys econòmics sino buscar l’apoderament de les persones que hi participen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa