MónTerrassa
Terrassa acollirà un festival de cinema per millorar la salut sexual
Presentació del Sex Education Film Festival a Terrassa
Presentació del Sex Education Film Festival a Terrassa | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

La regidora de la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, Rosa Boladeras, i els directors i co-fundadors del Sex Education Film Festival, Iván Albacete i Nadia Gumà, han presentat la primera edició d’aquest esdeveniment que acollirà el Cinema Catalunya els dies 22 i 23 de febrer.

El Sex Education Film Festival està dedicat al paper de l’educació sexual en la formació integral de les persones a través d’una proposta que pretén ser un punt de trobada per a cineastes del sector, incentivant la convivència entre creadors i públic. A més, també es busca difondre valors socials, educatius i culturals relacionats amb la sexualitat, la creativitat, la consciència i la cooperació.

Segons el director i co-fundador del festival a més de professor de Secundària, Iván Albacete, és un certamen “supernecessari”. Segons ha detallat, volen crear un lloc “on es puguin compartir idees, hi hagi conversa i convidar els directors de festivals”. En aquesta primera edició, l’organització ha rebut la participació de 180 curtmetratges de 30 països, dels quals se n’ha preseleccionat 29. Albacete ha detallat que, com a punt de partida, el festival es va plantejar si els professors i els alumnes estan prou preparats en l’àmbit de l’educació sexual als instituts. Segons el seu parer encara falta “una mica” i s’hauria de dedicar més temps i recursos a aquest terreny, tot i que també hauria de ser així en els àmbits familiar i social.

Una selecció oficial de “temes molt diferents”

Davant d’això, l’organització va crear les bases i unes plataformes que els han permès rebre 180 curtmetratges locals, estatals i internacionals. El resultat és una selecció oficial que tracta “temes molt diferents” de tota la geografia mundial, ja que cada pel·lícula té una història al darrere amb implicacions culturals i religioses dels diversos països del món. Per a Albacete, la cita serà “tot un èxit” i els permetrà tenir continuïtat en pròximes edicions.

La co-fundadora de la cita i directora de la botiga de productes eròtics Nature Love, Nadia Gumà, ha precisat que dels 180 curtmetratges rebuts tots són “de molt bona qualitat i educatius” i arriben de països com França, Bèlgica, Brasil, Canadà, Estats Units, Colòmbia, Perú, Indonèsia i Egipte. La preselecció de 29 peces inclou temàtiques molt diverses que “serviran molt a la societat per adonar-se’n de la falta d’educació sexual”.

Categories per edat

Segons ha precisat, els curtmetratges rebuts tracten de problemes de salut sexual de les parelles quan arriben a una certa edat, el rebuig sexual als homosexuals i transgènere, la prostitució i el tràfic de dones, entre altres. Tanmateix, el festival no està subdividit en temàtiques sinó en edats: la secció adolescent ‘teens’ a partir de 12 anys, amb 12 curts preseleccionats, i la secció d’adults a partir de 18 anys, amb 17.

Per a la selecció de 29 curtmetratges, el vessant educatiu ha estat una de les “prioritats”, però també s’han fixat en la qualitat, la creativitat, l’interès, l’estructura de la producció, i si la temàtica era “clara i entenedora”. A partir d’aquí el jurat serà l’encarregat de triar els guanyadors. El concret, està integrat per cinc membres: la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; dos membres del festival LGTBI Fire! de Barcelona, i dues sexòlogues especialitzades en educació sexual. En el vessant d’exhibició, el festival tindrà quatre sessions, dues matinals pels alumnes de Secundària de Terrassa, i dues a la tarda vespre per als ciutadans de Terrassa.

Per la seva banda, Boladeras ha detallat que és un projecte impulsat per la Societat Municipal de Comunicació, i ha pronosticat que serà un projecte “molt important” per a la ciutat i per als seus joves de la mà del poder de l’art i la cultura, que “cura i desperta l’esperit crític”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa