MónTerrassa
Teresa Marçal, escollida Músic de l’any a Terrassa 2021

L’artista i professora Teresa Marçal Escudero ha estat elegida amb el guardó “Músic de l’any a Terrassa 2021” per l’associació Enfoc Musical. L’organització així ho ha donat a conèixer amb un comunicat aquest dilluns, 22 de novembre, en què subratlla que li ha atorgat aquest reconeixement per a la seva “intensa tasca pedagògica que al llarg de més de 40 anys ha dut a terme al capdavant del Centre d’Estudis Musicals CEM de Terrassa”. Marçal, pedagoga, professora de música, llicenciada en Magisteri i en Psicopedagogia, destaca com a especialista en el mètode Tomatis, un mètode d’estimulació sensorial auditiva, que tant pot servir com a eina terapèutica com educativa i en qual el centre de Terrassa n’es especialista.

Marçal ha estat reconeguda com a “figura cabdal per comprendre la vivacitat musical de la nostra ciutat”. El premi posa en valor la seva tasca de “creació de conjunts que han esdevengut professionals i propiciant que tota una generació de músics comencés i consolidés els estudis musicals en la institució que codirigeix conjuntament amb Ramon Rius”. La terrassenca també ha fet incursions en el terreny literari, amb l’adaptació de la famosa novel·la juvenil “L’illa del tresor“, com a musical.

L’acte de lliurament del guardó es realitzarà la setmana del Dia Internacional de la Música al juny de 2022, en un acte que espera ja haver recuperat la plena normalitat.

Recordem que aquest guardó també ha reconegut, en anteriors edicions, artistes reconeguts com Josep Freixas (2014), Lydia Campà (2015), Miquel Farré (2016) i Josep Maria Farràs (2017), José Ávalos (2018), Joan Casals (2019). L’any passat, Enfoc Musical va reconèixer la tasca Miqui Giménez com a creador d’espectacles infantils i familiars, membre del grup dels Ministrils del Raval, a més de la publicació de diversos obres i de mantenir la seva tasca com a docent.

Teresa Marçal reconeguda com a Músic de l’Any 2021 | Enfoc Musical

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa