MónTerrassa
Temps Record de Terrassa presenta cinc novetats en aquest inici del 2022
  • CA

L’estudi de gravació de Terrassa Temps Record presenta cinc novetats en aquest inici del 2022.

Gemma Abrié i Josep Traver : https://www.tempsrecord.cat/albums/jazz/brown-gal/

Tesa: https://www.tempsrecord.cat/portfolio/tesa/

Grabu: https://www.tempsrecord.cat/portfolio/grabu/

Sandra Ortega & Jurandir Santana: https://www.tempsrecord.cat/albums/world-fusion/all-around-the-world/

Boxets: : https://www.tempsrecord.cat/portfolio/boxets/

Grabu

Aquest 2022, GRABU, l’alter ego de l’artista i músic Arnau Grabolosa, comença l’any publicant dos senzills més, que formen part de la seva carta de presentació com a artista. Buscant innovar en el món de les lives sessions, a través de loops, textures i improvisacions, GRABU combina el jazz amb l’electrònica, crea una música feta totalment en directe. Cada element que sona al llarg de les seves composicions està enregistrat i loopejat al moment. Els dos temes evoquen dues coses completament diferents. El primer, l’artista català ens transporta a la naturalesa i al sons més orgànics. El segon “OPENING JAM 1” (es publicarà el proper dia 18 febrer) , ens transporta directament a una Jam, un espai on els músics improvitzen melodies i ritmes, crenat una sinergia espectacular entre els 3 components de la formació, desvetllant la tercera component del grup, Sara Oliver, a la bateria.

GRABU ja porta publicats 4 singles, que presenten a l’artista i el conjunt dels seus viatges i la seva història. GRABU publicarà un EP a finals d’any, acompanyat de la mà dels productors b1n0, i el seguirà una gira per Catalunya i per algunes ciutats d’Europa. GRABU és un viatge cap a un lloc on encara ningú sap on és, però tothom sap que l’arribada ni el lloc és el més important. El més rellevant, és el recorregut.

“BROWN GAL” nou disc del duet de Gemma Abrié i Josep Traver

“Brown Gal” és el primer disc a duet dels dos músics catalans Josep Traver i Gemma Abrié, després de treballar durant un parell d’anys junts han decidit homenatjar algunes dones del jazz amb alguns estàndards i altres peces més folk-pop. El disc es presenta el dia 23 gener al Palau Robert dins el Festival de Jazz de Barcelona.

Gemma Abrié és una de les veus joves més experimentades del panorama jazzístic català. Va pujar a l’escenari per primer cop als 16 anys, i des de llavors no ha baixat. Després d’un llarg viatge per carretera com a vocalista en nombrosos conjunts de jazz, gospel i soul d’Espanya i França, encara es nega a cenyir-se estrictament a qualsevol estil i tracta de trobar el seu camí. La seva estada a França ha estat fonamental per redefinir el seu ADN artístic a la recerca de noves textures i colors musicals i portar referències, des de Nova Orleans a Barcelona, de Nova York a París, de les costes de l’Oceà Atlàntic al Mar Mediterrani. El resultat és una veu modulada, càlida i plena de matisos, que combina la influència de les arrels musicals afroamericanes amb sons mediterranis, expressats en diferents llenguatges que han format part de les seves vivències. Un dels punts d’inflexió a la seva carrera va ser el moment en què un baix va arribar a les mans. Un instrument al qual s’havia dedicat sempre, la va motivar a començar a aprendre a compaginar el seu rol de cantant i instrumentista. Així, Gemma Abrié es perfila com una artista propera, versàtil, de gran personalitat i poder comunicatiu, que, sobretot, s’alegra quan canta. Els projectes actuals sorgeixen d’aquest amor per la música; beuen del llegat etern del jazz i de l’heterogeneïtat musical del present.

Josep Traver és guitarrista eclèctic amb experiència en estils com el swing, jazz-manouche, bluegrass i etc. És un habitual de l’escena musical de Barcelona i ha fet nombroses aparicions a ràdio i TV. Ha actuat en concerts per Europa, USA, Equador, Uruguai, Brasil, Sud-àfrica i el Japó. Actualment forma part de grups com Joan Chamorro & Andrea Motis, Gumbo Jass Band, Dumpy Lobsters entre d’altres.

Boxets presenta nou àlbum

“GRIS” és el cinquè àlbum d’estudi de Boxets. En aquest disc la banda explora un costat més fosc del rock, amb temes de tall més malenconiós i tornades potents, que són el segell del grup. Les lletres de “Gris” transiten per un univers interior que es debat entre els llums i les ombres del nostre món. En resum, Aquest disc és una mostra l’evolució de Boxets, que camina cap a un rock més fosc però amb algunes llampades de llum per il·luminar aquest nou viatge del grup.

Boxets és una banda de rock formada per Marc Guàrdia (veu), Roger Colobran (guitarra rítmica i cors), Quim Serra (guitarra solista i productor), Jordi Jiménez (baix), Miky Aranaz (teclats) i Jordi Serra (bateria). Boxets va néixer l’any 1995 a Terrassa i té una trajectòria consolidada al panorama català. Durant els més de 20 anys de vida, han combinat temes que van des del pop-rock fins al rock més energètic. Les seves cançons es caracteritzen per les harmonies vocals treballades, una base rítmica sòlida, guitarres molt presents i les atmòsferes creades pels teclats.

Al llarg d’aquests anys Boxets ha realitzat concerts per tota la geografia catalana. Des de la publicació del quart disc “A prop”, on recullen temes dels anteriors àlbums però transformats a un estil acústic, el grup ha incorporat a un nou cantant, un nou bateria i teclats, i en directe combinen dos formats: el format elèctric clàssic de la banda i el format acústic.

“All Around the World” és el nou àlbum del duo Sandra Ortega i Jurandir Santana

La cantant Sandra Ortega i el guitarrista Jurandir Santana tots dos intèrprets de sòlida trajectòria musical, presenten el seu nou disc “All around the world” amb temes propis i arranjaments de cançons de l’univers llatinoamericà, americà i espanyol. L’àlbum l’han enregistrat amb la col·laboració de diversos músics convidats, com són Dudu Reis (cavaquinho), Ed Moreira, Cra Rosa, (percussions), Carlos Sarduy, (flugelhorn), Antony da Cruz (baix elèctric i contrabaix) i Marta Roma, (violoncel), i Gabriel Mastronardi (piano i teclats). “All around the world” té una forta barreja de totes les influències que han marcat aquests dos artistes, amb els seus orígens a la musica brasilenya , el jazz, el flamenc, el soul i el pop.

En el mes d’octubre passat van presentar el single “Desierto y amor” acompanyat de videoclip, aquest tema és un passeig pels elements, les fragàncies i tot el que evoca per a la Sandra el fet de pertànyer a aquesta arrel que és present al seu ADN. Gràcies a les influències del flamenc i la música de Badia, Sandra i Jurandir han aconseguit aquesta frescor i originalitat en la sonoritat, amb la producció de Jurandir Santana.

Sandra Ortega és una cantant i coach vocal nascuda a Barcelona amb una trajectòria dedicada a la interpretació d’estils que van des del jazz, el soul, fins a la música brasilera. A més, també té una llarga experiència com a docent i ha participat en projectes discogràfis d’artistes de prestigi del panorama espanyol com també en anuncis de televisió. Pel que fa a Jurandir Santana, originari de Salvador de Bahia (Brasil), és un virtuós intèrpret de guitarra, compositor i director musical, que ha dedicat els seus trenta-dos anys de carrera a la interpretació, recerca i difusió de la música brasilera. La seva llarga trajectòria li ha permès assimilar un profund coneixement de la complexitat musical brasilera a través de la creació, la recerca i el descobriment de nous sons i ritmes.

Amor a la valenciana, últim single del pròxim disc de Tesa

Acompanyat en la veu per Christian Penalba, el tema es publicarà el 25 de febrer. Amor a la valenciana és una tema lleuger i divertit, en que Tesa recorre a tota una sèrie de tòpics valencians, des de la gastronomia fins a la pirotècnia, passant per la música, l’agricultura i el licor, per fer-nos arribar un missatge alegre i lluminós. El tema està basat en el ritme tradicional de L’u i dos, una de les melodies habituals presents en el cant d’estil valencià. La lletra, com sempre, és de la pròpia Tesa. En aquesta ocasió, i pel que fa a l’apartat vocal, està acompanyada pel cantant folk Christian Penalba, qui, amb la seua aportació, accentua el sabor tradicional d’aquest tema. El single, com tot el disc, ha estat produït per Pere Ródenas, qui en Amor a la valenciana toca tots els instruments, a excepció dels vents, que van a càrrec de Tony Molina.

Després de la publicació d’aquest quart i últim single, el nou disc de Tesa, Rap d’arrel, es publicarà el pròxim dia 1 d’abril. El disc fusionarà la música tradicional valenciana i el rap, i tindrà una llarga nòmina d’artistes convidats, provinents de tots dos universos musicals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marc F. a març 10, 2022 | 15:24
    Marc F. març 10, 2022 | 15:24
    El meu nebot té un estudi de gravació. Quant ha de pagar perquè li facin un "article" com aquest? És possible que s'hi avingui. Gràcies.
    • Icona del comentari de: Lluïsa Tarrida a març 10, 2022 | 15:44
      Lluïsa Tarrida març 10, 2022 | 15:44
      Si l'estudi de gravació és a Terrassa i té alguns projectes en marxa o acabats de sortir, ens pot fer arribar la informació que consideri oportú al correu: [email protected] Salutacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa