MónTerrassa
El Teatre Alegria acull una obra de factoria 100% terrassenca

El Teatre Alegria acollirà aquest cap de setmana l’obra La moneda, de factoria 100% terrassenca. I és que l’encarregada de dur-la en escena és la companyia egarenca Punt i Seguit Teatre, dirigida per Anna Carol. Però és que a més, l’autor de l’obra és un altre terrassenc, Eloi Falguera. L’espectacle es podrà veure aquest dissabte, 26 de febrer, a partir de les vuit del vespre.

A La moneda, l’Enric, el Ferran i el Bernat són tres amics que des de fa anys i panys comparteixen una afició molt particular: col·leccionen monedes medievals de la Corona d’Aragó. Monedes d’or i de plata. També des de fa molts anys segueixen un mateix ritual: un vespre de cada mes es troben per sopar i ensenyar-se les noves monedes que han aconseguit. Semblen tres amics ben avinguts, però qui sap si, a part de les monedes, en aquestes trobades s’hi barregen assumptes més personals. L’obra reflexiona sobre en mans de qui està bona part del patrimoni cultural i artístic del nostre país.

La companyia terrassenca Punt i Seguit Teatre, va néixer el 2007 amb la intenció de dur a escena teatre contemporani, de petit format i d’investigació constant. En els seus quinze anys d’història, Punt i Seguit ha fet més de 220 representacions a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i ha rebut 223 premis en diverses mostres i concursos. Entre les obres que ha dut a escena hi ha estrenes absolutes de textos catalans, com ara 25 de gener i El traspàs d’Eloi Falguera o La veritat, d’Esteve Eche. També ha estrenat textos internacionals en llengua catalana, com ara Lampedusa, d’Anders Lustgarten.

Eloi Falguera ha rebut 35 premis de direcció en diversos concursos i mostres de teatre en els darrers deu anys. Des del 2015 és crític teatral en diversos mitjans de comunicació, entre els quals hi ha actualment Món Terrassa. Com a dramaturg ha escrit dues peces: 25 de gener (2012), obra finalista VI Premi Ciutat de Gandia i El traspàs (2017), guanyadora del Premi Josep Ametller- Premis Recvll 2017. I ha dirigit nou muntatges teatrals des del 2006 fins a l’actualitat.

Nou comentari

Comparteix