MónTerrassa
“Sons Clàssics” torna amb una desena de concerts programats a Terrassa
  • CA

Aquest divendres 1 de juny comença la desena edició del cicle “Sons Clàssics” amb la programació del primer dels deu concerts que es duran a terme al llarg del mes de juny a diferents punts de la ciutat. Un cicle amb el que l’Ajuntament, a través del Servei de Cultura, treballa per fer arribar la música clàssica a tot tipus de públic programant actuacions gratuïtes a tots els barris de la ciutat. Al llarg de deu edicions, el cicle s’ha consolidat com una proposta cultural de qualitat i amb una gran acollida entre el públic.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado destaca que “La fórmula de l’èxit i del creixement del cicle Sons Clàssics en aquests 10 anys de trajectòria es basa en la implicació de companyies, artistes o entitats del sector musical en el disseny general del cicle. Una feina conjunta que porta a l’elaboració d’una programació capaç d’arribar a un públic cada vegada més ampli i divers. Una col·laboració a la que cal sumar també la total implicació de les entitats i associacions del territori que han fet seu aquest cicle i que any rere any fan d’amfitrions a públic i artistes durant les diferents actuacions programades”. Aguado afegeix que “aquesta implicació per part d’artistes, entitats i associacions contribueix a què els escenaris de les actuacions es transformin per unes hores en espais d’interrelació entre públic i artistes al voltant de la música clàssica”.

Activitats complementàries

El primer concert d’aquest nou cicle de “Sons Clàssics” se celebrarà el divendres 1 de juny a les 20 h al Casal de Montserrat, Torre-Sana i Vilardell i anirà a càrrec de Carlos Alberto Pérez, que oferirà el concert “Joies de la guitarra clàssica” amb peces de Tàrrega, Rodrigo, Granados o Piazzolla entre d’altres. A aquest primer concert el seguiran diferents propostes musicals que completaran la programació del cicle Sons Clàssics d’aquest any, que es clourà el proper 22 de juny, amb el concert “Sons Cèltics”, de música antiga i tradicional anglesa i irlandesa a la Casa Alegre de Sagrera.

Programa de concerts

Les actuacions tindran lloc a diferents espais de la ciutat com ara l’Església de la Santa Creu, el Centre Cívic Montserrat Roig, el Centre Cívic Alcalde Morera, la Biblioteca del Districte 4, el Centre Cívic President Macià, el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany, el Centre Cívic Avel·lí Estrenjer, el Casal de Montserrat, Torre-sana i Vilardell o la Casa Alegre de Sagrera.

A més de les 10 actuacions musicals, el cicle s’acompanya d’activitats paral·leles com 4 tallers formatius i una exposició. El dilluns 4 de juny i el dimecres 6 de juny de 20 a 21.30 h al Centre Cívic Montserrat Roig tindrà lloc un taller de veu vinculat a concert “Winterreise” amb la soprano Maria Teresa Vert; i el dimecres 6 de juny i el dimecres 13 de juny de 19.30 a 21 h al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany es portarà a terme el taller “Bojos per l’Òpera” amb la soprano Laia Camps i el tenor Joan Martinez Colàs. Les persones interessades en participar als tallers programats al Cicle Sons Clàssics s’hauran d’adreçar al Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa a través del telèfon 93 783 27 11 per realitzar la seva reserva.

D’altra banda, del 4 al 24 de juny es podrà visitar l’exposició “Òpera? Això no és per a pijos?” a la Biblioteca del Districte 4. A més, i dins de la programació d’aquest any, també s’ha inclòs una jornada de piano lliure al carrer, el proper 21 de juny per celebrar el Dia Internacional de la Música. Una activitat vinculada al projecte “El Maria Canals porta cua” i organitzada pel prestigiós concurs Internacional Maria Canals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa