MónTerrassa
Set propostes en quatre dies per al Festival de Jazz de Terrassa
  • CA
Jorge Pardo
Jorge Pardo | Miquel Carol

!--akiadsense-->

El projecte liderat per les joves compositores i trombonistes catalanes Alba Pujals i Rita Payés obrirà una sessió de doble concert aquest dijous 15 a la Nova Jazz Cava. Sota el nom de “Two Slides”, el tàndem presenta composicions originals que mostren l’expressivitat i la diversitat del trombó. Dues promeses de casa nostra amb un futur molt prometedor. Completen el quintet, Xavi Torres al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Joan Casares a la bateria.

Tot seguit, la cantant Laia Porta oferirà a quintet un repertori basat en temes de Nina Simone. No és la primera vegada que s’atreviex a emular les cançons d’una diva del jazz. Amb els mateixos músics, ja havia presentat un repertori de Billie Holiday i Aretha Franklin.

Aquesta 39 edició de tardor fa una aposta per l’escena del jazz ibèric amb un nom clau: Jorge Pardo, un dels impulsors del jazz flamenc. El multiinstrumentista madrileny pujarà divendres 16 a l’escenari de la Nova Jazz Cava per presentar un projecte que s’estrena a Catalunya: “Trance”. Es tracta d’una proposta articulada a l’entorn de la convivència entre cinc músics de diferents procedències i generacions que professen un amor comú pel flamenc. El nou espectacle del flautista i saxofonista s’endinsa en l’essència del flamenc per portar-lo més enllà de les seves fronteres actuals amb una llibertat creativa i interpretativa, carecterística de l’ADN musical de Pardo.

Amb les entrades exhaurides, Agustí Mas Blues i Afro Blue protagonitzaran els concerts matinals de dissabte i diumenge al Pati Exterior de la Nova Jazz Cava. Dissabte al vespre, a la Nova Jazz Cava, es preveu una nit de jazz d’alta intensitat i sense concessions. Convertida en una banda de 15 membres Smack Big Dab inclou prodigiosos músics de la jove escena catalana.

Els nous valors que més aviat que tard seran els protagonistes de l’escena jazzística catalana es reuniran la tarda de diumenge 18 a la Nova Jazz Cava. Serà una mostra dels futurs talents sorgits de les escoles de música s’ha fet evident al llarg dels gairebé 20 anys del Jazz Jove Non Stop. En l’edició 2020 hi participen: Big Ensemble del Conservatori de Música d’Igualada, Combo CEM GP del Centre d’Educació Musical, DO #ASTAG de l’escola de Música i Conservatori de Sabadell i K95KOMBO del Conservatori Municipal de Música de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa