MónTerrassa
Les rues de Carnestoltes de Terrassa tindran un tram sense soroll
  • CA

La Rua de Carnestoltes d’aquest dissabte a la tarda i la Rua Infantil de diumenge al matí faran un tram del seu recorregut en silenci com a mesura inclusiva que permeti integrar a la festa els adults i infants amb trastorns de l’espectre autista o amb dificultats per gestionar els ambients sorollosos i les aglomeracions. D’aquesta manera s’oferirà un espai tranquil i agradable, adaptat a les necessitats d’aquest col·lectiu.

El tram escollit per a la Rua de Carnestoltes és el carrer Major, entre la plaça Vella i el carrer de la Unió. Aquest segment del carrer estarà senyalitzat amb diversos cartells, alguns amb la frase “Tram de la rua de Carnestoltes en SILENCI” i altres amb un pictograma.

Pel que fa a la Rua Infantil, el tram serà al carrer de la Rutlla, a l’alçada del carrer del Vall fins al de Sant Genís. Les persones adultes i infants amb trastorns de l’espectre autista, entre altres, acostumen a tenir hipersensibilitat auditiva i els forts sorolls i les aglomeracions els resulten difícils de gestionar, provocant-los estrès i patiment. Amb aquesta mesura, es fa possible que aquests puguin gaudir de l’espectacle amb condicions adaptades.

La inclusió d’un tram en silenci a la Rua de Carnestoltes, fruit del treball transversal dels serveis de Cultura, Salut, Accessibilitat i Capacitats Diverses, s’inscriu en els objectius del Govern municipal, expressats al Programa de govern. El document propugna una ciutat sense barreres de cap mena, ni físiques, ni socials, ni mentals, on tothom tingui les mateixes oportunitats de viure millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa