MónTerrassa
Recullen fons per crear un ambiciós centre d’art social a Terrassa
  • CA

Sonrisas de Chatarra, col·lectiu creatiu de performers i artistes, i Associació Sunset, associació de caràcter social i medioambiental, han creat Mundo Árbol, una entitat sense ànim de lucre de professionals vinculats al món de l’art i la creació. El seu objectiu és la formació d’una productora de projectes artístics, socials i educatius dins d’un futur centre d’art, ubicat al barri de Ca n’Anglada. Actualment es troben al carrer Sant Tomàs, però la idea és créixer i per fer-ho han iniciat aquest juliol una campanya de micromecenatge al portal GoFundMe. Esperen recaptar prop de 400 mil euros per un projecte ambiciós que consistiria en tres plantes multifuncionals per acollir tallers de música, ferro, cermàmica, pintura, fotografia, a més d’una zona d’exposicions, una sala d’actes i espais de coworking.

Mundo Árbol vol ser un espai d’integració social, de desenvolupament humà i professional per a joves en risc d’exclusió del barri i de la ciutat. La formació tindria la durada d’un any, en la qual es pretén educar des de l’estímul creatiu i de diversió a través de l’art. Fomentar la motivació per a posteriors formacions acadèmiques i laborals dels joves i relacionar conceptes pràctics de cada taller amb altres més teòrics de les diverses ciències, són també prioritats.

A més de la formació dels joves, el centre tindria una funció social, ja que es vol involucrar-los en el veïnat amb el manteniment de jardins, biblioteques, etc. “Volem crear una sensació de pertinença al barri i del barri”, manifesten alhora que no deixen de banda la part sostenible, ja sigui amb l’ús pràctic d’energies renovables, foment de la reutilització i de crear espais verds d’autogestió.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa