MónTerrassa
Recordem un fanzine de Terrassa dedicat al cinema d’animació dels anys 80
  • CA

Avui dedicarem el record a una revista terrassenca auto editada dels anys 80 del segle XX, allò que llavors ja es coneixia com a “fanzine” i que es deia “Cartoon”.

Un petit espai en una revista especialitzada

Un any abans de la publicació havien tingut un petit espai en una revista dedicada al còmic i al dibuix animat. Cartoon estava totalment dedicada al cinema d’animació i pel que sembla va ser la primera publicació d’Espanya dedicada a aquest tema.

Fora del nostre país n’hi havia de més o menys consolidades, com era el cas de FunnyworldAnimato i Mindrot als EEUU, Fantasmagorie i Banc-Titre a França o Plateau a Bèlgica.

El número 1 de la revista va sortir a Terrassa l’any 1983

El número 1 de la revista va sortir a Terrassa l’any 1983 al preu de 50 pessetes i a dins hi havia una tira còmica d’un tal Moliné que es titulava “Puños Fuera” en clara referencia al famós Mazinger Z que en aquells anys gaudia de molta popularitat.

El dibuix de la portada era d’un tal Egea del que no en tenim més dades tampoc.

Molt poques dades sobre la publicació

No tenim gaires dades d’aquesta revista fora de la portada de manera que ho deixem aquí per si algú pot aportar més dades i completar aquest record de la nostra ciutat.

Per cert, creiem que algun dia s’hauria d’escriure la història del cinema d’animació de Terrassa, ja que hi ha molt a parlar d’aquest tema i més ara que tenim l’Escola de Cinema ESCAC.

Qui és moliné

Alfons Moliné, nascut el 1961, és un teòric de la historieta i l’animació, especialitzat en historieta infantil i manga. Va estudiar Arts Aplicades i, des del 1981 va començar a dibuixar historietes, destacant la seva creació Mec per al setmanari català Canigó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa