MónTerrassa
El raper de Terrassa Lildami publica la cançó ‘Mediterrani”
  • CA

El raper de Terrassa Lildami ha publicat aquest divendres la cançó ‘Mediterrani’. Es tracta d’un nou senzill del que serà el seu nou EP, que porta per nom ‘Cal Damià”. El tema és un viatge als orígens del músic egarenc, on barreja el català i el castellà, amb la col·laboració del raper mallorquí Xavibo.

‘Mediterrani’ és el tercer avançament del seu proper EP –després de ‘Tinc poc temps’ i ‘Si vols’- i ha estat produït una vegada més pel seu soci habitual, Sr. Chen, que també hi canta. Pel que fa al videoclip que acompanya la cançó, el signa novament Pau Riera, fotògraf i realitzador habitual de l’artista de Terrassa. El vídeo està rodat a Montserrat i és una representació sintetitzada de la vida com un viatge (en furgoneta), amb l’aparició de Lildami, Xavibo i Sr. Chen.

Lildami és el pseudònim de Damià Rodríguez (Terrassa, Vallès Occidental, 22 de maig de 1994). El nou EP ‘Cal Damià”, fa referència al seu nom. El raper és graduat en enginyeria de disseny industrial i la seva primera aparició en l’àmbit musical com a cantant va ser l’any 2014. Va ser un dels seleccionats per a la final de l’edició 2017 del concurs Sona9. L’estil musical en què es basa la seva música és el trap i la música urbana, que combina amb altres estils, com l’havanera o himnes aparents en algunes cançons. S’ha convetit en un dels grans referents del rap al nostre país. En xifres de Spotify supera els 70.000 oients mensuals i té unes 900.000 reproduccions en alguna de les seves cançons.

El cantant de trap va impulsar el primer festival de música urbana a Catalunya, el Maleducats. L’objectiu de la jornada era “consolidar” la nova escena urbana catalana i alhora atraure grans referents estatals i internacionals del trap, rap i altres tendències del gènere. Lildami vol posar el rap català al mapa i fer veure a fora que hi ha una escena i que és igual de potent que la d’altres latituds.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa