MónTerrassa
Qollunaka estrena a Terrassa ‘Qui té por de Virginia Woolf?’
L'obra es podrà veure aquest cap de setmana a Terrassa
L’obra es podrà veure aquest cap de setmana a Terrassa | Qollunaka

!--akiadsense-->

El dia 5 de maig a les 18 i a les 21.30h i el 6 de maig a les 18h, Qollunaka Grup de Teatre estrenarà la seva nova proposta teatral: Qui té por de Virginia Woolf?, d’Edward Albee, dirigida per Eduard Garcia i Ester Batlló. L’obra està interpretada per Ester Batlló, Josep Manel Martínez “Kazo”, Sergi Guillemot, Iris Sànchez i Marina Corbella. Es podrà veure a la Sala Maria Plans de Terrassa (c/ de Gaudí, s/n) i el preu de les entrades serà de 10 euros. Les localitats es poden reservar al correu electrònic qollunakaentrades@gmail.com.

Qui té por de Virginia Woolf?, obra de teatre escrita per Edward Albee l’any 1962, va esdevenir una àcida crítica a l’anomenat American Way of Life, l’estil de vida americà plantejat com a paradigma de progrés i de model de societat. El text ens situa a l’interior de la vida d’un matrimoni o, més ben dit, del que queda d’ell, en el qual els retrets, el passat i la suposada poca ambició de l’un, contrasta amb les excessives aspiracions socials de l’altre. L’aparició d’una parella molt més jove a les seves vides, que està a punt de repetir els seus mateixos errors i que també és víctima dels afanys de grandesa i de les ànsies de prosperar a qualsevol preu, posarà a la parella madura formada pel George i la Marta davant del mirall de la seva pròpia existència i al caire de l’abisme.

Ester Batlló, codirectora i actriu de Qui té por de Virginia Woolf? explica que l’obra “és un gran repte. La vaig anar a veure al Romea l’any 2012 i només sortir del teatre vaig dir aquesta obra la vull fer. Em va captivar. Res és el que sembla. Tots els personatges amaguen coses, tant els joves com els madurs. És una obra molt dura, amb un ritme trepidant, on els personatges s’humilien i es maltracten. Fan broma, criden, s’enfaden, beuen… i juguen. Uns jocs horribles. Però a la vegada deixen entreveure la tendresa i la necessitat que tenen l’un de l’altre. I aquí és on hi ha el repte: interpretar i trobar el punt just de la Marta i el George, del Nick i la Honey, i saber treure tots aquests matisos i registres que presenten els personatges en poc més d’una hora i mitja. Espero que hàgim sabut trobar el punt i que el públic senti la incomoditat, la ràbia i la tendresa tal com nosaltres la sentim dalt de l’escenari”.

D’aquesta manera, Qollunaka Grup de Teatre inicia una nova gira arreu de Catalunya, després de tancar les representacions de “Tot assajant… un clàssic”, d’Òscar Garcia i Eduard Garcia, que ha dut a diverses localitats d’arreu de Catalunya i que baixarà el teló el proper 2 de juny, dins del cicle Escenes Locals. Abans però, el 19 de maig es podrà veure a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere a les 19h en una obra solidària a benefici de l’Associació Catalana pels Drets Civils. La nova gira de la companyia portarà properament Qui té por de Virginia Woolf? al Teatre Principal de Terrassa, el 16 de juny a les 21.30h, i el proper mes d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa.

Nou comentari

Comparteix