MónTerrassa
El públic del Cinema Catalunya augmenta un 8% el 2018
  • CA
El Cinema Catalunya, al carrer Sant Pere de Terrassa | L.T.

El Cinema Catalunya ha tancat l’any 2018 amb un increment de 3.541 espectadors en les sessions comercials, el que significa un 8% més que l’any anterior. En concret, el balanç de públic el 2018 és de 46.881 espectadors, respecte dels 43.340 del 2017. Aquestes xifres inclouen les projeccions habituals de dimecres a diumenge, les sessions infantils de cinema en català (CINC), les pel·lícules projectades dins del cicle de la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya i les sessions d’òpera i ballet.

La pel·lícula més taquillera de l’any ha estat, de llarg, Bohemian Rhapsody, amb 7.289 entrades venudes, seguida de C’est la vie (2.795 espectadors) i Book Club (1.735). Pel que fa a la temporada d’òpera i ballet, Carmen, amb 159 espectadors, Rigoletto, amb 148, i El llac dels cignes, amb 143, són les que han tingut major nombre de públic. En les xifres del 2018 també destaca l’augment d’espectadors en les sessions corresponents a actes diversos i cicles temàtics d’entitats i serveis municipals, així com les sessions matinals per a escoles. El 2018 han assistit un total de 13.170 persones a les sessions no comercials, mentre que el 2017 hi van anar 10.586 persones.

Aquest increment d’espectadors destaca en un any on hi ha hagut un descens de públic a les sales de Catalunya (un 3,60% menys) i també a Espanya (un 2% menys) respecte el 2017, segons les dades facilitades pel Gremi d’Empresaris de Cinema de Catalunya. Entre les actuacions impulsades des del Cinema Catalunya per atraure públic hi figuren les sessions familiars de cinema infantil en català, les targetes de fidelització i la creació d’una nova web, que permet la venda d’entrades per internet des de qualsevol dispositiu mòbil. Per tal d’arribar al públic més jove, es manté l’entrada gratuïta durant tot un any per als i les joves que compleixen 18 anys, a més d’iniciatives com la projecció d’una sessió al preu d’un euro per als infants i joves dels casals d’estiu de la ciutat.

Per altra banda, aquest equipament cultural té accessos adaptats i localitats per a persones amb mobilitat reduïda a la Sala principal. També es projecten pel·lícules amb àudio-descripció per a persones amb ceguesa, sempre que les distribuïdores les faciliten en aquest format. El Cinema Catalunya, adquirit per l’Ajuntament de Terrassa l’any 1999, és actualment l’únic cinema al centre urbà de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa