MónTerrassa
Nou protocol Covid per portar els castells a les places de Terrassa

Aquest divendres entraran en viagor les noves mesures de contenció davant la pandèmia de la Covid-19 aprovades per al Govern de la Generalitat, i entre les quals s’ha tingut especial cura amb el món casteller. El Procicat ha acceptat el pla presentat des del Departament de Cultura que té per objectiu accelerar la recuperació de l’activitat castellera. La resolució té una vigència de set dies, que es poden prorrogar, modificar o retallar.

El Govern ha decidit que a partir d’ara els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones. Això sí, s’ha establert un protocol clar de seguretat i higiene d’obligat compliment per a les colles. D’aquesta manera, els Minyons i els Castellers de Terrassa podran tornar a les places -com de fet està ja previst que passi aquest mateix diumenge per part de la colla blauturquesa- però hauran de tenir en compte diferents mesures estrictes.

Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, a banda de la mascareta, com que la distància física és impossible de mantenir, se’ls reclama que els integrants de la colla que participin activament en la creació dels castells hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa. Si no és el cas, ha de portar una PCR negativa en les darreres 48 hores. Pel que fa als menors de 12 anys -que no tenen permís per vacunar-se- s’estableix que se’ls farà testos d’antígens ràpids. El protocol també marca que hi haurà limitació d’entrada i sortida de les places i que la construcció de cada castell ha de tenir una durada màxima de 15 minuts.

La resta de mesures aprovades la setmana passada continuen vigents. Així, no hi ha limitació de les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat, però se segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones. La setmana passada ja es va eliminar també la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa