MónTerrassa
Comença a caminar el projecte d’una orquestra simfònica innovadora a Terrassa

Ja s’han obert les inscripcions per formar part d’un nou projecte pedagògic i de creació que consistirà en la creació d’una orquestra simfònica experimental a Terrassa. De la mà de les formacions Kammart i Morphosis ensamble, es proposa acostar d’una manera innovadora i creativa la música contemporània als alumnes de música i professionals oberts a nous repertoris i tècniques instrumentals. El taller, que forma part del “Terrassa Crea” de l’Ajuntament de Terrassa, es realitzarà a l’Auditori Municipal de Terrassa entre el 23 de desembre i el 13 de febrer de 2022, i clourà amb un concert el dia 13 de febrer al mateix recinte municipal.

El projecte comptarà amb professorat de renom i especialitzat, entre els quals destaca el director d’orquestra Àlex Sansó -fundador de Kammart i director musical de Morphosis, i un dels promotors del projecte-; l’acordionista Josep Vila Campabadal; les violinistes Marta Cardona i Laia Pujolassos; Javier López i la seva viola; el violencelista Daniel Claret; el professor de contrabaix Joaquín Clemente; el percussionista Ramon Torramilans; i els especialistes en vent-fusta Bernardo Verde, i en vent-metall, Ionut Podgoreanu.

L’objectiu del projecte és promoure i difondre tres obres de nova creació per a orquestra simfònica, acordió, electrònica i visuals. D’aquesta manera, s’estrenaran peces de Mercè Capdevila (orquestra simfònica i acordió, amb Josep Vil Campavadal com a solista), Óscar Escudero i Belenish Moreno-Gil per a orquestra simfònica i dispositiu de Realitat Virtual i dispositiu transmedia, Joan Bagés per a orquestra simfònica i música electrònica.

Àlex Sansó explica que vol explorar l’orquestra simfònica, “investigant les possibilitats de l’orquestra com un gran instrument i les seves possibilitats de combinació amb recursos de creació actual com és la música electrònica, el multimèdia i l’acordió com a “sintetizador analògic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa