MónTerrassa
Els primers treballs de Marc Recha amb Super8, restaurats a Terrassa
  • CA
El director de cinema Marc Recha
El director de cinema Marc Recha | ACN

!--akiadsense-->

La Filmoteca de Catalunya dedica una retrospectiva completa al director de cinema Marc Recha, que arrenca aquest dimarts i inclou els seus primers treballs en súper-8, inèdits, dipositats a la Filmoteca i restaurats pel Centre de Conservació i Restauració de Terrassa. Recha ha hagut de fer una mirada també retrospectiva de la seva filmografia i assenyala que des dels curtmetratges inicials en super-8 i després en 35mm fins tots els llargmetratges són “un trencaclosques” de la seva vida. En una entrevista amb l’ACN, el director de ‘L’arbre de les cireres’ i ‘Pau i el seu germà’ assegura que el seu cinema és vida i que la vida per a ell és el cinema.

El cineasta presentarà aquest dimarts la sessió inaugural de la retrospectiva ‘Marc Recha: cinema a les venes’. En aquesta, es projectaran una selecció de curtmetratges rodats per Recha entre 1984 i 1988 amb una càmera súper-8 i que fins ara eren inèdits i que han estat dipositats a la Filmoteca i restaurats pel Centre de Conservació i Restauració de Terrassa. Interpretats per familiars o amics, revelen les influències cinèfiles que rep aquell adolescent que, en aquella època, ja comença a freqüentar sessions de Filmoteca.

Recha va decidir que volia fer cinema als 8 anys i molt petit ja va començar a rodar els seus primers curtmetratges amb una càmera súper-8, on intentava emular tot allò que li agradava i veia als cinemes en aquella època de principis dels 80, ja fos del gènere del western, de terror i d’aventures. Recha creu que la retrospectiva a la Filmoteca de Catalunya serà una oportunitat excel·lent perquè la gent pugui revisitar les seves pel·lícules, que la gent jove que no coneixia el seu treball el pugui descobrir i a la vegada “tenir el plaer de veure-ho en una sala” de cinema. Fins el 18 d’abril, s’aniran projectant les seves obres com ‘L’arbre de les cireres’, ‘Pau i el seu germà’ o ‘La vida lliure’ .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa