MónTerrassa
Pons Cirac, l’artista que transformava el cristall en joies d’art
  • CA

Pons Cirac, l’artista que transformava el cristall en autèntiques joies d’art, és la nova descoberta del Museu Vallhonrat de Rubí. L’equipament inaugura aquest dijous vinent, 19 de maig, a les sis de la tarda amb un gran jornada dedicada a un dels artistes catalans més únics i especials, amb motiu del seu centenari. La Fundació Museu Vallhonrat, exposara l’obra més completa a nivell mundial que s’hagi pogut veure mai.

La jornada s’iniciarà amb una conferència, “El cristall que es transforma en art“, a càrrec de Joan Serra, mestre vitraller, i que comptarà amb la presència de Miquela Pons, filla de l’artista. Tot seguit, s’inaugurarà la nova sala Pons Cirac, presentant el logo del centenari creat per Ivana Alonso, alumna d’EdRa i convertit en escultura de la mà de l’artista Rafa Gascón. Igualment, també es podrà visitar la maqueta del jardí dissenyada per l’alumnat del cicle de disseny d’EdRa on els colors, les textures i el llum en són elements destacats. Aquesta exposició serà visible fins al 18 de setembre, en horari de sis a dos quarts de vuit del vespre. L’acte finalitzarà amb una ballada i cantada de jotes a càrrec del Centre Aragonès de Rubí.

Des del Museu Vallhonrat també informen que des de l’Ajuntament de Maella, en col·laboració amb el Centro de Estudios Maellanos i Jesus Codina al capdavant, treballen en l’edició d’un llibre commemoratiu.

Del Vaticà al Museu Kennedy

L’artista Pons Cirac (Maella, 1921) és el creador d’un art inèdit i molt especial que comporta una tècnica pròpia totalment personal i amb la dificultat afegida al transmutar el cristall en veritables joies d’art, segell indiscutible de perfecció i qualitat. Durant la seva trajectòria, Pons Cirac ha comptat amb reconeixements tan prestigiosos com són la medalla i el diploma d’or a l’Exposició internacional de Madrid, la Creu oficial del mèrit francès, la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’artista il·lustre català pel club de La Vanguardia, entre altres. La seva obra s’ha pogut veure en museus tan emblemàtics com el mateix tresor del Vaticà, el Museu d’Art Modern de Barcelona, el Museu Eisenhower, el Museu privat dels reis de Bèlgica o el Museu Kennedy, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa