MónTerrassa
El Pessebre de Nadal es manté a la plaça Vella de Terrassa

El canvi d’ubicació del Pessebre de Nadal ja sembla consolidat: l’any passat es va traslladar del raval de Montserrat a l’escenari fix de la plaça Vella i enguany repeteix. Com sempre, és obra de l’Agrupació de Pessebristes. Aquest nadal, la inauguració oficial es contempla pel dia 27 de novembre, quan també s’encendrà l’enllumenat. En el nou espai, uns metres elevat sobre la plaça, és més fàcil de veure, i el lloc és privilegiat, més que l’antiga ubicació a la part sud del Raval. Malgrat la pandèmia i el creixement de casos dels darrers dies, s’espera que pugui ser un Nadal més normal i que la ciutadania en pugui gaudir al carrer.

El conjunt representa un petit temple romà en una situació molt precària i gairebé en runes. La seva composició està formada per panells de fusta recoberts de porexpan per facilitar els relleus de la pedra de la cantera i la manufactura de la totxana.

La pintura emprada vol reproduir el color ocre que tenien les pedres que s’utilitzaven per a la construcció de monuments de l’epoca, abans i després del Naixement de Jesús.

La cúpula del temple es mitja boca de canó, i les proporcions del conjunt estan en consonància amb les figures, amb una il·luminació de l’interior que ressalta el pessebre durant la nit. L’obra es completa amb un jardí de palmeretes i altres arbres per aportar realisme.

Per dotzè any consecutiu, l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa s’ha encarregat de fer realitat el Pessebre de Nadal. Santiago Pascual n’ha estat l’autor, amb la col·laboració de José Serrano, Antonio López i Josep Maria Canals. Els treballadors del servei de Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament s’han encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i enjardinament de l’espai.

Ja sembla una tradició el robatori o segrest del Nen Jesús del Pessebre de Terrassa, malgrat la vigilància i les mesures de seguretat que s’adopten. Caldrà veure què passa enguany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa