MónTerrassa
On és aquesta cruïlla de Terrassa
El carrer del Peix i la Rasa de Terrassa | Fons Ragon/AMAT

A primera vista es fa molt difícil endevinar de quins carrers de Terrassa es tracta. I la segona potser també.

Una pista, un es pot considera el primer trasvassament de la ciutat. Una altra: van a espetegar a la Rambla. Una tercera: tenen un mercat al costat.

Ho heu endevinat ja? Doncs són la Rasa, que es pot considerar el primer trasvassament que es va fer al municipi de Terrassa per evitar el pas de les aigües pel centre urbà, i el carrer del Peix.

Carrer del Peix: nom atribuït al tram del Raval de Montserrat que discorre pel costat del Mercat de la Independència. Rep aquest nom per estar ubicada a aquest costat del mercat la venda de  peix. La història de la pervivència de noms populars atribuïts a molts dels carrers de la nostra ciutat va lligada de forma obligada a la transformació constant de la ciutat de Terrassa al llarg del segle XX.

Per on passava el Camí Romeu

Camí Romeu a Montserrat. Aquest camí que anava de Barcelona a Montserrat, entrava al terme de Terrassa pel camí de Sant Quirze i a la vila pel Portal Nou. Després de travessar la població sortia pel portal de la Guia i seguia per l’actual carrer Pare Llaurador i a l’alçada del carrer Pi i Margall girava lleument a la dreta per anar a trobar l’encreuament dels torrents de Can Boada i del Batlle. Amb forta pujada s’arribava al pont de Vacarisses. El camí seguia cap a Can Gonteres fins a trobar el camí vell de Vacarisses, per tornar-lo a deixar i entrar en el disseminat o urbanització de Molinot, fins abandonar el terme de Terrassa. Com a referència actualment queda els trams del Raval, carrer del Peix i la part del carrer Pare Llaurador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa