MónTerrassa
“Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els nous barons de la fama” arriba a Terrassa
Escena de la pel·lícula “Pàtria” | Cedida

!--akiadsense-->

Aquest divendres 9 de juny arriba a 49 cinemes de Catalunya la primera pel·lícula èpica catalana de la història Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els nous barons de la fama dirigida per l’empordanès Joan Frank Charansonnet i produïda per Deja Vu Films i Capaneida Films. El podreu veure a Cinesa Parc Vallès de Terrassa del 9 a l’11 de juny.

El film ens endinsa en l’època medieval per poder explicar la llegenda d’Otger Cataló, un personatge mític que va viure al segle VIII i va lluitar contra els sarraïns durant la seva ocupació de terres catalanes. Una història oblidada i desconeguda sobre Catalunya i les seves arrels que es mereixia ser portada a la gran pantalla. L’argument ens situa en dos moments concrets: un contextualitzat durant el segle XV quan Climent de Vallcebre explica la història d’Otger a uns joves monjos perquè aquesta sigui escrita i, un altre moment és al segle VIII on es representen els fets de la llegenda amb instants bèl·lics, dramàtics, fantàstics i metafòrics.

A molts recordarà la famosa pel·lícula de Mel Gibson, Braveheart, ja que vol transmetre el mateix missatge, però per mancances de pressupost (microfinançat mitjançant Verkami) no ha pogut ser possible segons senyala el director. Així mateix, Joan Frank Charansonnet afirma que la mateixa cinta és una “metàfora de la lluita actual de Catalunya que ens portarà als seus orígens en una guerra èpica dels barons d’Otger Cataló contra els àrabs”. Dins el film hi trobareu batalles bèl·liques que s’intenten adequar a la història del moment quan els enfrontaments no eren fets per milers d’homes (com ho podem veure a Braveheart). També s’adequa al pressupost que gràcies a ajudes de diversos municipis han pogut fer possible aquesta pel·lícula en la qual no hi trobarem escenes de guerra com a Joc de Trons o Els Senyors dels Anells, però sí una història que mereixia ser explicada.

Nou comentari

Comparteix