La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona organitza aquest estiu la quarta edició del cicle Òpera als parcs, amb un programa de tres concerts gratuïts que s’oferiran en tres municipis dins d’espais naturals com son el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Parc del Foix i el Parc de la Serralada Litoral. L’objectiu d’aquesta proposta és connectar l’òpera amb la natura i fer arribar aquest gènere musical a un públic de petites poblacions situades dins els parcs.

Els concerts s’iniciaran el 12 d’agost, a les 22.00 h, al castell de Talamanca, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb un programa sota el títol O sole mio! Nit de napolitanes a càrrec del tenor Carles Cosías, Laetitia Barbera a la mandolina i Josep Buforn al piano.

El segon concert tindrà lloc el 22 d’agost a les 20.00 h a la sala polivalent Montserrat Roig de la Gornal, al municipi de Castellet i la Gornal, dins el Parc del Foix, amb un repertori d’àries sota el títol La culminació de l’òpera romàntica: Verdi i Wagner que comptarà amb la soprano Maribel Ortega, el baríton Carlos Daza, i Josep Buforn al piano.

Finalment, el tercer concert tindrà com a escenari el Centre Cultural de Vilanova del Vallès, dins el Parc de la Serralada Litoral, el divendres 18 de setembre a les 20.00 h, amb un recital sota el títol De la terra al Palau serà protagonitzat per la soprano Olatz Saitua i el tenor Beñat Egiarte, acompanyats de la rapsoda Thaïs Buforn, i Josep Buforn al piano.

El cicle Òpera als parcs compta com a coordinadora artística a Judith Ibáñez i Jordi Maddaleno en la presentació i direcció artística. Les sessions, totes elles gratuïtes, compten amb una introducció teòrica i tècnica sobre cadascun dels espectacles, que imparteix el director artístic.

Nou comentari