MónTerrassa
La nova sèrie ‘Hache’ de Netflix, rodada en part a Terrassa
  • CA
Adriana Ugarte a la sèrie de Netflix 'Hache'
Adriana Ugarte a la sèrie de Netflix ‘Hache’ | ACN

!--akiadsense-->

La nova sèrie ‘Hache’, produïda per Netflix, retrata en els seus vuit capítols el tràfic d’heroïna a la ciutat de Barcelona de principis dels anys 60. Adriana Ugarte, Javier Rey i Eduardo Noriega protagonitzen aquest thriller creat per Verónica Fernández i dirigit Jorge Torregrossa i Fernando Trullols. Completen el repartiment Pep Ambròs, Marc Martínez i Ingrid Rubio. En declaracions a l’ACN, Ambròs explica que Barcelona és “el teló de fons” d”Hache’. “Una Barcelona dels anys 60, molt poc coneguda”. De fet, assenyala que la sèrie es basa en un cas real i és que la capital catalana de finals dels 50 i principis dels 60 “era un port comercial per l’heroïna que arribava d’Itàlia i anava a Estats Units. És una dada que a molta gent li sorprendrà”, afegeix. La sèrie s’estrena a Netflix l’1 de novembre proper.

Ambientada a principis dels 60, la sèrie és el retrat d’una Barcelona en ple increment econòmic i social. La història, que s’inspira en fets reals, té a l’Helena, interpretada per Adriana Ugarte, com a protagonista, una prostituta que comença la sèrie a les ordres de Malpica, interpretat per Javier Rey, el cap d’una banda de mafiosos que opera a la ciutat, fins que arriba a convertir-se en la líder d’aquesta organització de tràfic d’heroïna. Per atrapar-los, entraran en acció una incipient brigada formada per l’inspector Alejandro Vinuesa, interpretat per Eduardo Noriega i el seu company Eladio Pérez, a qui dona vida Josep Julien.

Eduardo Noriega interpreta a l’inspector de policia Alejandro Vinuesa, que arriba a Barcelona des de Madrid per investigar “una pols” que desconeixen què és i d’on prové perquè a Espanya, explica l’actor, no existia “el consum recreatiu de l’heroïna ni el narcotràfic. Noriega diu que amb el seu equip policial tiren del fil i descobreixen una xarxa criminal que deixa un rastre de sang i delinqüència”. El policia que interpreta, destaca, “s’involucra en el treball d’investigació al 100%”.

El personatge que interpreta Noriega haurà de perseguir a Salvador Malpica, l’amo del club Albatros, un dels llocs importants per la trama. “Darrera aquest lloc meravellós hi ha la realitat de la sèrie, un món fosc i de violència en el qual es mouen els personatges”, explica Javier Rey. L’actor apunta que Malpica és “paranoic i desconfiat”, i “pateix molts dolors físics”. Rey admet que no es va preparar perquè fos un personatge dur, però finalment així li va sortir. “Malpica és tan dèbil que es va construir una armadura per a poder sobreviure”.

Malpica està sempre acompanyat per Arístedes, interpretat per Marc Martínez i l’advocat Julio Senovilla, a qui dona vida Pep Ambròs. Senovilla, apunta Ambròs, és fill dels primers burgesos que controlaven la part alta de Barcelona, però que se sent atret per aquest “món fosc de gàngsters i de control dels baixos fons”. Mentre, Arístedes, destaca Martínez, treballa exclusivament “per ajudar a Malpica; és la seva crossa i la seva mà esquerra. És un home de barri”.

Barcelona

La capital catalana és la gran protagonista de la sèrie. Martínez afirma que aquella ciutat dels 60 s’assembla molt a l’actual perquè Barcelona “s’ha extremat molt”. Ambròs afegeix que Barcelona és “el teló de fons” d”Hache’. “Una ciutat dels anys 60, molt poc coneguda”. Rey diu que és “molt fan” de l’estètica que s’ha aconseguit a la sèrie: “Hi ha una Barcelona molt decadent, però és preciós de veure amb càmera fotogràfica. Aquests baixos fons que hem construït tenen un gran atractiu, tot i la seva decadència i violència”. A més d’estar a la capital catalana, l’equip també ha rodat diverses escenes a Manresa, Terrassa, Tarragona i altres localitzacions de Catalunya.

Martínez explica que li va agradar del guió el personatge de l’Helena. De fet, admet que personatges com Salvador Malpica, l’Arístedes o Julio Senovilla ja els coneix i ja els ha interpretat en altres ocasions. “Ella és la gran novetat”, ja que s’allunya dels papers de dones presentades com a toves i l’Helena és tot el contrari.

Feminisme

Adriana Ugarte, la protagonista de la sèrie, remarca que el text que ha escrit Verónica Fernández és “purament feminista”. “Vivim uns temps de reivindicació feminista però moltes vegades des d’un lloc d’assumpció de la dona com un element dèbil o submís”, assenyala. Ugarte lamenta que hi ha dones que “repeteixen els comportaments patriarcals” i creu que el patriarcat es destruirà quan homes i dones “se situïn en un pla horitzontal d’igualtat”.

A l’actriu li va agradar del guió que tots els personatges estan “empoderats i són conscients de la seva força”, ja siguin homes que colpegen a dones o a l’inrevés. “No imiten un patró patriarcal, sinó que es defensen com a llops i llobes, ja que són conscients de la seva força”, manifesta Ugarte. Assegura que ‘Hache’ no és una sèrie que ha de salvar a les dones, sinó que dona veu a dones igual de poderoses que els homes. “No fa tampoc dèbils als homes perquè les dones brillin més”. A Eduardo Noriega li va cridar l’atenció, de fet, els personatges femenins que “lluiten contra convencions socials, pressions familiars i contra el masclisme de l’època”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa