MónTerrassa
‘La nostra història’ de PAM Teatre omple de joventut la Sala Crespi
  • CA

L’inici del 49è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre no podria ser més resplendent, amb una Sala Crespi plena a vessar, doble mèrit per al grup infantil i adolescent de PAM Teatre que el passat divendres 20 de gener ja estrenava «La nostra història», musical basat en l’obra Shrek, amb una fantàstica entrada. I no només ens hem de felicitar per la massiva afluència registrada a la Crespi, sinó que també és motiu d’optimisme comprovar que la platea de la històrica sala de l’Antic Poble de Sant Pere s’omplia amb canalla i amb un jovent àvid de teatre i amb moltes ganes de passar-s’ho bé.

El lament unànime del nostre teatre amateur és el poc relleu generacional a les companyies i les elevades mitjanes d’edat del públic assistent a les innombrables mostres i concursos que cada cap de setmana es fan arreu de Catalunya. Doncs bé, cal felicitar a companyies com PAM Teatre, companyia històrica del Casal de Sant Pere, per la seva aposta constant per formar noves generacions d’actors i actrius que, sense anar més lluny van tornar a omplir la Sala Crespi aquest Nadal en uns magnífics Pastorets del Casal de Sant Pere impulsats per la mateixa PAM Teatre juntament amb Qollunaka Grup de Teatre, l’altra companyia resident al Casal de San Pere, i amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de l’Antic Pobles de Sant Pere.

L’aposta de la comissió organitzadora del Premi Ciutat de Terrassa de Teatre per espectacles que acostin nous públics al teatre amateur és ferma, com podrem veure també el 5 de març amb «Crònica d’una esperança: El diari d’Anna Frank», dels codinencs Deixalles 81, companyia que també compta amb una magnífica pedrera d’infants i joves actors i actrius.

El lament unànime del nostre teatre amateur és el poc relleu generacional a les companyies i les elevades mitjanes d’edat del públic

Pel que fa a «La nostra història», representada fora de concurs, és ni més ni menys que un musical basat en l’immortal Shrek, que compleix amb les expectatives de qui vol revisitar la història del simpàtic ogre que forma part de l’imaginari col·lectiu des del 2001, data d’estrena d’una de les pel·lícules d’animació més taquilleres de la història. El grup infantil i adolescent de PAM Teatre, sòlidament dirigit per un equip format per Andrea Lara, José Carlos Muñoz, Quim Aguilar, Alba Morchón, Ariadna del Río i Ramon Ortiz, ens submergeix en una història que, no per coneguda, perd força ni encant.

Cal remarcar les bones coreografies que defensen amb encert la vintena d’infants i joves que omplen l’escenari amb energia i amb un acolorit vestuari que ens transporta, amb una escenografia senzilla i efectiva i una magnífica il·luminació, als escenaris viscuts pel bo de l’Shrek i la seva colla d’amics encapçalada per un ase magníficament interpretat per Eva Rallo. Cal aplaudir també la valentia de PAM Teatre d’interpretar els temes musicals amb veu en directe, una assignatura reeixida malgrat algun problema d’afinació puntual que, sens dubte, es veurà solucionat en properes actuacions, a mida que l’obra agafi rodatge.

Felicitacions sinceres a PAM Teatre per l’esforç de portar a escena un musical exigent i gens fàcil i per l’oportunitat que, històricament, ha donat a les noves generacions que seran el futur del teatre a casa nostra. Si ens hem de refiar del que vam veure aquest diumenge a la Sala Crespi, serà un futur magnífic.

I la setmana vinent, «Lapònia», una comèdia intel·ligent que està girant amb molt i molt d’èxit pel circuit de mostres i concursos de teatre amateur d’arreu de Catalunya. El Grup ACR de Fals posarà a prova de manera hilarant la convivència entre individus provinents de dues societats i de dos marcs mentals força contradictoris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa