MónTerrassa
Nadal amb cinema gratuït per a les famílies amb infants de Terrassa
Fotograma de la pel·lícula Cuento de Navidad
Fotograma de la pel·lícula Cuento de Navidad | Cedida

!--akiadsense-->

A través del seu Programa de Dinamització, el Consell del Districte 1 de Terrassa promou durant aquestes Festes un cicle de cinema gratuït adreçat al públic infantil. La iniciativa s’anomena «Per Nadal us convidem a un somriure» i consisteix en la projecció de quatre pel·lícules familiars al Cinema Catalunya durant els dos propers dilluns i dimarts a les 6 de la tarda. Per assistir a qualsevol de les quatre sessions programades és imprescindible fer la reserva a través de la pàgina web entrapolis.com.

Com és habitual, totes les sessions compliran estrictament les mesures de seguretat que dictamini el Procicat, en funció de la situació sanitària. Per a la regidora presidenta del Districte 1, Rosa Boladeras, “aquesta és una iniciativa social i cultural molt important en aquest any de pandèmia, on els infants i les famílies necessiten més que mai poder gaudir d’activitats lúdiques a l’abast de tothom. Agraïm a les entitats del Districte 1 la seva implicació per a fer-ho possible”.

El primer dels quatre títols escollits és «Cuento de Navidad», que es projectarà aquest proper dilluns, 21 de desembre, a les 6 de la tarda. Així, el cicle gratuït arrencarà amb aquesta coneguda obra nadalenca de Charles Dickens, dirigida per Robert Zemeckis i protagonitzada per Jim Carrey, sota la producció de la factoria Disney. L’endemà dimarts, 22 de desembre, també a les 6 de la tarda, un altre clàssic que farà gaudir als més petits i rememorarà la infantesa del públic més adult. «Sonrisas y lágrimas» és un musical de referència dins la història del cinema, amb una banda sonora que perdura al llarg del temps. El film sobre la història de la família Trapp va ser oscaritzat amb 5 estatuetes durant la dècada dels 60.

La tercera proposta cinematogràfica arribarà el dilluns 28 de desembre (dia dels Sants Innocents) també a les 6 de la tarda. En aquesta ocasió els assistents al Cinema Catalunya gaudiran de «Charlie y la fábrica de chocolate», de Tim Burton. Es tracta d’una producció del 2005 basada en la novel·la homònima de Roald Dahl, tot un referent de la literatura infantil britànica. Finalment, el dimarts, 29 de desembre, a la mateixa hora que les anteriors sessions del cicle, es projectarà un altre títol que farà riure a petits i grans: «Solo en casa» és un film ple de moments divertits, on un petit vailet es veu obligat a passar les vacances de Nadal sense la companyia de la seva família i amb tota la casa per a ell sol.

D’aquesta manera, el Consell del Districte 1 es proposa convidar a la ciutadania a passar una estona agradable en família veient una pel·lícula a la gran pantalla. En aquest cas, l’òrgan municipal format per entitats de la ciutat i persones a títol individual ha decidir dedicar una part del seu pressupost anual del 2020 a organitzar aquesta activitat; un cicle de cinema gratuït que es celebrarà en unes dates molt assenyalades i, malauradament, molt condicionades per la pandèmia. Pel que fa a la partida econòmica restant, les entitats han acordat destinar-la a finalitats socials, amb l’objectiu de contribuir a pal·liar els efectes socioeconòmics de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa