MónTerrassa
MútuaTerrassa instal·larà 300 plaques solars al Teatre Regina de Terrassa
  • CA

El retorn del Teatre Regina està un pas més a prop de ser una realitat. La Fundació Privada Centre Social Catòlic, la Fundació Assistencial MútuaTerrassa, i l’Ajuntament de Terrassa han signat l’acord de col•laboració per impulsar la reforma de la coberta del teatre, on MútuaTerrassa hi instal·larà 300 plaques fotovoltaiques que donaran energia al seu hospital. La fundació assumeix el cost de les obres de la teulada i El Social espera, aquest any sí, poder estrenar ‘Els Pastorets’ per Nadal al nou teatre.

Les tres parts han afirmat estar “molt contents i satisfets” amb aquest acord, que vol apropar i diversificar l’oferta cultural a la ciutat, i fer-ho seguint un model de transició energètica. El president de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa, Antoni Abad, ha exposat que “l’interès de totes parts sempre ha estat perfecte”, i en la mateixa línia s’han expressat Ricard Figueras, president d’El Social, i Carles Caballero, regidor d’Arquitectura i Urbanisme, Medi ambient i Sostenibilitat i Energia.

La Fundació Privada Centre Social Catòlic, la Fundació Assistencial MútuaTerrassa, i l’Ajuntament de Terrassa han signat l’acord de col•laboració per impulsar la reforma de la coberta del teatre | Laura Gómez

Les plaques solars que donaran energia a MútuaTerrassa

L’aportació econòmica serà de 400.000€. El nou teatre comptarà amb un total de 300 plaques fotovoltaiques en una superfície de 1.250 m2 que donaran energia al seu hospital. Subministraran el que equival a un 2% del consum de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Abad ha exposat que aquest acció s’inclou en el marc del progrés de desplegament d’acció climàtica.

En aquest sentit, ha afirmat que aquest acord els fa pioners i que aquest model servirà “per projectar Terrassa al conjunt del país”. Ha acabat concloent que, aquest és un exemple que a través de col·laboracions público-privades “es poden obtenir beneficis per als ciutadans“.

‘Els Pastorets’ al nou Teatre Regina per Nadal

El Social tenia previst inaugurar el nou teatre el Nadal de l’any passat, coincidint amb el centenari de la representació de l’obra de teatre ‘Els Pastorets’. Però no va ser possible per l’aturada de les obres el més de novembre ja que la sortida de fums no s’ajustava a la normativa. Figueras ha exposat que, enguany sí, esperen poder estrenar ‘Els Pastorets’ per celebrar la edició 101 en el nou teatre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa