MónTerrassa
El Museu de Terrassa prorroga l’exposició “Gabinet de Col·leccionista”
  • CA

La bona acollida de “Gabinet de Col·leccionista”, la darrera exposició de llarga durada produïda pel Museu de Terrassa, ha portat a prorrogar-la fins el 2 de setembre. L’exposició es va inaugurar el 28 de juny de 2017 a la Sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís i estava previst clausurar-la el 25 de març. A data d’avui, 6.500 persones han gaudit d’aquesta mostra dedicada a reconèixer i reivindicar la figura del col·leccionista i redescobrir els antics gabinets com a precursors de l’actual concepte de museu.

L’exposició mostra un ampli ventall d’objectes de tipologia diversa, que donen a conèixer les primeres peces del fons del Museu de Terrassa, i que en bona part provenen de col·leccions privades com ara les de Mossèn Tatcher o Josep Soler i Palet. El llegat dels col·leccionistes que durant anys van adquirir, recopilar, estudiar i conservar béns de tota mena ha permès preservar de l’oblit part de la nostra història i memòria. El primer museu local, embrió del Museu de Terrassa, estava format íntegrament per la col·lecció privada de Josep Soler i Palet, col·leccionista, escriptor, periodista, polític i activista social i cultural. La mostra està integrada per més de cinc-centes peces: monedes, fòssils, minerals, imatgeria religiosa, pintura antiga, estampes i gravats, reliquiaris, rosaris, camafeus, crucifixos, exvots, agulles de pit, botons, medalles, piques beneiteres, trofeus de caça, postals, programes de mà, goigs, escuts heràldics, cromos, postals, etc.

El Museu de Terrassa ha programat al llarg d’aquests mesos diferents activitats complementàries: un taller familiar per fer una capsa de records, en què van participar 62 infants, el cicle de conferències “Memòria del col·leccionisme artístic terrassenc”, amb sis sessions a càrrec de diversos especialistes que van atreure un total de 169 persones; i l’edició, en format electrònic, del catàleg de l’exposició, presentat el passat 14 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa