MónTerrassa
El mNACTEC habilita un espai d’experimentació per als més petits
  • CA
x
Els més petits podran experimentar al mNACTEC | MNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha obert al públic el nou espai “Explora 0-6”. Es tracta d’un espai d’experimentació pensat per a infants de 0 a 6 anys, en què jugaran amb diversos materials i aparells per experimentar en els àmbits científic i tècnic.

Aquest espai del mNACTEC es proposa despertar la curiositat dels infants d’una manera propera, participativa i engrescadora per contribuir al seu aprenentatge i és una mostra del compromís del mNACTEC amb la promoció de l’educació STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) des de la primera infància.

La proposta de ’espai “Explora 0-6” és molt innovadora, tant pels seus continguts com pel fet de fomentar l’apropament a la ciència a infants en aquestes edats tan primerenques. “Explora 0-6” està pensat per a proporcionar als infants experiència directa amb fenòmens diversos des de la pròpia iniciativa i la recerca de solucions obertes. L’espai és una sala diàfana en què els nens i les nenes, amb grup escolar o acompanyats d’un adult, podran participar i explorar lliurement a través de diverses propostes:

· Sorral: en un gran recinte amb sorra, els infants trobaran instruments diversos per a fer transvasaments, dibuixar o modelar amb la sorra, transmetre el moviment, pesar amb balances, etc.

· Espai aeri: els infants, pedalant en unes bicicletes, podran moure un helicòpter de grans dimensions que ocupa l’espai aeri del recinte.

· Maqueta de transports: un espai habilitat amb un tren amb vagons que es poden carregar i descarregar.

· Espai nadons: una zona amb terra tou i diverses paneres dels tresors amb objectes de llum i miralls, materials naturals, roba, etc.

· Propostes diverses distribuïdes per tot l’espai: magnetisme, llum, so, engranatges, espai fosc, etc.

L’assessorament per a la creació de l’espai “Explora 0-6” l’ha fet l’equip educatiu del Grau en Mestre/a d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (Uvic-Universitat Central de Catalunya). Els usuaris d’aquest nou espai seran l’alumnat d’escoles bressol i cicle d’Educació infantil de les escoles entre setmana, així com totes aquelles persones i famílies amb infants d’aquesta franja d’edat que vulguin gaudir d’aquesta experiència tant entre setmana com els dies festius, amb concertació prèvia amb el Museu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa