MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa s’estrenen amb èxit a Castelló

Els Minyons de Terrassa s’han estrenat amb èxit a Castelló. La colla malva ha actuat aquest migdia de dissabte dia 18 de març a la localitat valenciana amb motiu de les Festes de la Magdalena. Allí han estat acompanyats en la jornada castellera per la Muixeranga d’Alacant i, la colla amfitriona, la Conlloga Muixeranga de Castelló.

Els Minyons han format part de la cercavila d’inici. Han iniciat l’actuació descarregant el 3 de 7. En segona ronda, han descarregat el 4 de 7 amb el pilar i, ja en tercera ronda, li ha tocat el torn el 5 de 7. Cal destacar que els malves han entrat a plaça amb el pilar de 4 caminat i l’han tancat amb el vano de 5.

Històric dels Minyons al País Valencià

Ha estat la primera vegada a la història de l’entitat terrassenca que participaven en una jornada castellera en aquest municipi. Per els Minyons ja havien actuat abans al País Valencià. El primer viatge va ser el 1994 i l’actuació principal va ser al L Sexenni de Morella on vam fer el 3 i el 4 de 7 i el 2 de 6 amb la figuereta. A més en aquell viatge de dos dies van actuar també a Vilafranca i a Cinctorres.

El segon viatge va ser el juliol de 2002 a Algemesí on van fer el 3 i el 4 de 8 i el 2 de 7 a més del pilar de 6 en una trobada muixeranguera. I la darrera vegada va ser el 10 d’octubre de 2009. Allà vam fer el primer castell amb folre fet mai al País Valencià, el 2 de 8 amb folre, a més el van acompanyar del 4 de 8 el 5 de 7 i el vano de 5.

Dos dels castells que s’han fet en la diada a Castelló | Minyons de Terrassa

No és l’única actuació que els Minyons tenen aquest cap de setmana. I és que aquest diumenge, dia 20, al migdia juguen a casa. Se’ls podrà veure a Terrassa, en concret al barri de Sant Pere Nord, acompanyats dels Castellers d’Esparreguera.

Els Minyons de Terrassa són una colla castellera fundada l’any 1979 que al llarg dels seus gairebé 44 anys d’història ha aconseguit les màximes fites castelleres com són el 4 de 10 amb folre i manilles, el 3 de 10 amb folre i manilles o el 4 de 9 sense folre. El color distintiu de la seva camisa és el malva. En els dies més importants com són la Festa Major de Terrassa (primer diumenge després de Sant Pere) o la Diada de la Colla (tercer cap de setmana de novembre) poden arribar a congregar fins a un miler de castellers de tota edat, sexe o condició física o social per a l’execució dels seus castells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa