MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa posposen els assajos per culpa de la pandèmia
  • CA

La colla castellera Minyons de Terrassa, que presideix Jaume Maeso, ha hagut de prendre mesures dràstiques i ha decidit posposar els assajos al seu local social del carrer del Teatre de la capital catalana. La Covid, ara en la seva variant òmicron, fa estralls entre la població. L’entitat de la camisa malva entén que la pandèmia, ara en plena sisena onada, impedeix el desenvolupament normal de les proves. Els assajos castellers requereixen molta gent i molt contacte físic, i malgrat que es prenguin totes les mesures de seguretat i més, són un caldo on el virus es pot desenvoulupar i un perill pels membres de la colla.

La decisió comporta també renunciar a una de les diades més especials del món casteller. “Si la situació sanitària no millora substancialment els pròxims dies, no assistirem a la trobada castellera de les Festes Decennals de Valls el pròxim dia 30 de gener. Ens sap molt greu anunciar que, a causa de la situació sanitària de les últimes setmanes, ens veiem obligats a posposar els assajos fins que les dades de la pandèmia millorin”.

Fonts de la colla remarquen que el risc de rebrot i els casos positius dels darrers dies a Terrassa són els més elevats des de l’inici de la crisi. “Per tal de preservar la salut dels nostres castellers, de la ciutadania i per no tensionar més els serveis sanitaris, lamentem haver de declinar la invitació a actuar a la trobada castellera de les Festes Decennals que se celebrarà el pròxim 30 de gener de 2022 a la ciutat de Valls”.

“Aquesta ha estat una decisió molt difícil de prendre. La trobada castellera de les Festes de la Candela de Valls, al costat de totes les colles d’arreu dels Països Catalans, és una de les actuacions més esperades per la Colla.”

Amb els indicadors actuals, i seguint les recomanacions del grup Covid de la CCCC i del personal sanitari de la Colla, els malva no consideren prudent tornar als assajos en aquests moments, fet que no permet poder assajar amb prou garanties per actuar el diumenge 30 de gener a Valls.

“Aprofitem per desitjar a tota la ciutadania de Valls i en particular a les dues colles vallenques unes molt bones festes de les Decennals i esperem retrobar-nos amb normalitat ben aviat juntament amb tot el món casteller.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa