MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa tornen i s’estrenen en una plaça inèdita
  • CA

La colla castellera Minyons de Terrassa torna a les places i deixa enrere la pandèmia. Els del carrer del Teatre fan aquest diumenge 6 de març la primera actuació de la temporada. Els malva estrenen temporada en un indret inèdit, alhora que icònic de la capital del Vallès Occidental, el pati del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (entitat que organitza l’actuació), el mNACTEC.

L’actuació començarà a les 12 del migdia. L’objectiu dels Minyons per a aquesta actuació serà començar a rodar els castells de 7 bàsics. En aquesta primera actuació de la temporada actuaran sols.

Tot el calendari

Fins a 35 diades omplen la planificació dels malva, que han hagut de refusar algunes peticions perquè ja tenien les dates completes. “Estem veient com la gent té moltes ganes de castells i moltes ganes de Minyons, especialment”, va celebrarel president, Jaume Maeso, durant la presentació del calendari. La colla creu que la nova temporada serà “gairebé normal”, si bé continuen vigents les mascaretes i caldrà reciclar la canalla, ja que la pandèmia “ha trencat el cicle” dels més petits. Com a repte, aquest 2022 s’han proposat experimentar la introducció de puntals per a futures grans construccions.

Tancaran la temporada el 20 de novembre amb la XLIV Diada de la Colla. Entremig, tota una planificació on sobresurten quatre dates clau: la Festa Major de Terrassa, Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, la Mercè a Barcelona i Sant Narcís a Girona.

Pel que fa a l’actuació a la capital de l’Alt Penedès, els Minyons han admès que hi ha una certa divisió interna a l’hora de participar en aquesta diada. El fet que el 2019 els organitzadors optessin per convidar la Colla Jove Xiquets de Tarragona en comptes dels egarencs ha generat un debat intern a l’hora d’assistir a una de les diades més destacades i mediàtiques del calendari casteller. “Hi ha gent que considera que s’havia posat en dubte el nostre compromís amb Sant Fèlix, però hi anirem i ho farem amb els nostres millors castells”, ha defensat el cap de colla malva, Àlex Riveiro.

En aquest sentit, els responsables dels Minyons han garantit que aquesta temporada “tornaran segur els castells de gamma extra”. Riveiro ha apuntat que comença un any “estrany” però ha celebrat que “es recupera gran part de la normalitat”. “Ha de ser un any exigent, tant en assajos com en actuacions”, ha asseverat el cap de colla, que ha declinat concretar quins són els màxims objectius que es marquen per aquest 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa