MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa tornen a la Diada de Sant Fèlix
  • CA

La colla castellera Minyons de Terrassa tornarà a participar a la Diada de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès. Aquest cop sí, els administradors han optat per l’entitat egarenca. Els malva oferiran tot el que tenen en un dels dies marcats amb lletres d’or al calendari casteller. La cita, el 30 d’agost. Hi ha ganes de ser a plaça i de recuperar la normalitat que ha trencat la pandèmia. Els castells són una de les activitats que han estat més afectades per les restriccions. Una colla mou desenes, centenars de persones, i per aixecar una construcciño han d’estar molt a prop unes de les altres.

La gran trobada a la capital penedesenca comptarà amb la “creme de la creme”, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves dels Xiquets de Valls. La manca d’assajos farà que no es puguin veure els grams “pepinos” habituals en aquesta plaça, sempre plena de gom a gom. Però ningú dubta que es veuran grans castells. Tothom en té ganes, més que mai després d’una aturada obligada.

S’ha fet pública la decisió aquesta setmana

Els administradors de la Festa Major de la capital de l’Alt Penedès ho han fet públic aquest dimecres 16 de febrer, tot destacant que el primer Sant Fèlix post pandèmia reunirà el cartell més tradicional, el qual s’ha repetit en 29 ocasions des del 1986. Ha estat la decisió de Mariona Gusi, Ernesto Ginebra, Sandra Castaño, Raimon Escofet i Felip Ortega. Jordi Bertran serà el cap de plaça de Sant Fèlix i l’encarregat de coordinar les mesures que administradors i colles castelleres pactin per tal de fer una diada el més àgil possible.

Enrere queden les polèmiques d’altres ocasions quan no es va convidar els Minyons de Terrassa en un espai on han descarregat alguna de les seves construccions més emblemàtiques i ha fet història una i altra vegada. La colla egarenca hi ha aportat molt, tot i que de vegades ha hagut de fer mans i mànigues per tenir tothom disponible en un dia laborable. És una de les grams festes de l’any i els del carrer del Teatre de Terrassa han ajudat a fer-la una mica més gran.

L’any passat, el 2021, la diada de San Fèlix de Vilafranca es va convertir en una jornada reivindicativa per rebutjar les restriccions imposades al món casteller per contenir la covid-19.

Els malva, avui han piulat a Twitter: “El 30 d’agost serem a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès per actuar a la Diada de Sant Fèlix. Per als Minyons de Terrassa és un orgull tornar-hi i, com sempre, hi portarem els nostres millors castells. Gràcies per la confiança”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa