MónTerrassa
Els Minyons de Terrassa celebren la Diada de La Nova Atenes
  • CA

Aquest diumenge, 3 d’octubre, serà un dia molt especial per als Minyons de Terrassa que tornaran a plaça, i a més a casa. Serà la seva primera actuació completa d’ençà que la pandèmia va obligar a aturar les diades de castells. A més, ho faran a casa, al raval de Montserrat, amb la recuperació de la Diada de La Nova Atenes. Malauradament però haurà de ser en solitari, sense la companyia d’altres colles, per limitacions d’aforament.

La colla malva ha comptat els dies d’ençà de la seva última actuació: en total 686 dies, o el que és el mateix, 1 any, 10 mesos, 2 setmanes i 2 dies. Va ser a la plaça Vella de Terrassa, el passat 17 de novembre de 2019 amb motiu de la XL Diada de la Colla.

La Diada de La Nova Atenes va començar a caminar l’any 2015, amb caràcter biennal -la qual cosa la converteix en una de les poques diades del món casteller que no hauran perdut l’edició per culpa de la pandèmia de Covid, ja que justament el 2020 no li tocava-. El seu nom va ser posat amb la “voluntat de reforçar culturalment la ciutat de Terrassa, fent seva la idea difosa durant el modernisme.

En la darrera edició de la Nova Atenes, es va comptar amb la participació dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants. Els Minyons van exhibir múscul amb l’estrena del 9d8, que no el portaven a plaça des del Sant Fèlix del 2018. També van descarregar el 2d9fm i el pilar de 8 d’emmanillats. També van mostrar el 4d9f, una construcció que feia molt temps que no descarregaven. Va ser doncs una diada esplèndida que esperen poder repetir. No es podran veure grans castells a causa de les limitacions però sí que esperem poder recuperar bones sensacions.

La pròxima cita al calendari de la colla terrassenca serà a finals del mes d’octubre per la Diada de Sant Narcís, a Girona, on en tenen un molt bon record perquè van descarregar per primer cop a la història el 4d9 sense folre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa