MónTerrassa
Minyons i Castellers de Terrassa fan vibrar la plaça per Sant Jordi

Minyons i Castellers de Terrassa han fet vibrar de valent la plaça Vella per la Diada de Sant Jordi. Ambdues colles han volgut lluir-se davant del seu públic, malgrat que la jornada era matinera (en hora i en ser inici de temporada). Els Minyons han estrenat dos castells mentre que la colla blau turquesa ha realitzat la primera actuació amb tres castells de set pisos de l’any.

Un 3d9 malva molt matiner

Els malves arribaven a la Diada de Sant Jordi amb la idea d’estrenar el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre i ho han fet. En primera ronda han encarat el primer objectiu, el 5 de 8, que han descarregat. A segona ronda ha vingut el plat fort, el primer castell de 9 de l’any, el 3 de 9 amb folre el qual han solucionat amb suficiència. Només el 2016, els havien fet junts per Sant Jordi. I són els més matiners de la història de l’entitat terrassenca.

En tercera ronda, ja després de les novetats han deixat en carregat el 4 de 8 que ha caigut quan sortia la canalla. I han tancat la diada amb el pilar de 5 i sis pilars de 4.

La propera actuació dels Minyons tornarà a ser a Terrassa el pròxim dissabte 6 de maig a la tarda, en el marc de la Fira Modernista, i ho faran al costat dels Castellers de Berga.

Primer castell de 9 dels Minyons aquesta temporada | Minyons de Terrassa

Els blau turquesa compleixen l’objectiu

L’objectiu dels Castellers de Terrassa per la Diada de Sant Jordi era clar. Els d’Edu Portella tenien ganes de fer un pas més aquest passat diumenge i han acomplert el seu objectiu: han completat la primera actuació amb tres castells de set pisos de la temporada.

Després d’una setmana d’assajos importants, els del carrer Pasteur segons en ronda d’actuació han obert ronda amb un ferm quatre de set. En segona ronda, els blau turquesa han plantat un tres de set que s’ha descarregat amb solvència tot i algun error de mides als pisos de segons i terços. En tercera ronda, han encarat l’objectiu de la cita, el quatre de set amb el pilar. El castell ha necessitat una mica de treball a l’estructura del quatre, on una de les rengles s’obria lleugerament. Un cop carregat el quatre, l’espadat de cinc s’ha anat quedant al descobert. El pilar ha patit alguna batzegada però ha estat solucionat gràcies a l’experiència i bon assaig dels components.

En ronda de pilars els Castellers han descarregat un vano de cinc i tres pilars de quatre. Cal destacar de l’actuació dels blau turquesa la
rotació i treball realitzat a assaig a nivell de canalla, tronc i pinyes.

Esperonats pels resultats de la Diada de Sant Jordi, els Castellers de Terrassa segueixen treballant dimarts i divendres per poder ampliar la gamma de castells de 7 pisos i encarar les estructures de 8 pisos. En el punt de mira immediat dels Castellers s’hi posicionen estructures com el cinc de set o el set de set.

Diada de Sant Jordi a Terrassa aquest 23 d’abril de 2023 | Cristóbal Castro
Diada de Sant Jordi a Terrassa aquest 23 d’abril de 2023 | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa