MónTerrassa
Miki, Sense Sal, Mabel Flores i Doctor Prats, concerts de la FM Terrassa
  • CA
La regidora de Cultura, Rosa Boladeras
La regidora de Cultura, Rosa Boladeras | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La cultura serà l’eix central de la Festa Major de Terrassa. “La festa és per tothom, però sense les entitats que sempre han estat la seva base, això no seria possible”, ha subratllat la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Enguany, malgrat que l’esdeveniment més important de la ciutat es vegi condicionat per la crisi sanitària i obligat a realitzar la pràctica totalitat dels actes de manera virtual, això no implica que des de l’Ajuntament vulguin renunciar al seu esperit.

“Hem volgut que tots els actes fossin oberts i participatius. No podran ser presencials, però la ciutadania els podrà seguir en viu i directe. En cap moment hem pensat a fer concerts o espectacles amb aforament limitat, perquè això aniria en contra de la idiosincràsia de la mateixa festa: que sigui popular i accessible a tothom”, ha subratllat.

Boladeras ha fet un repàs als principals actes. Un dels més importants i esperats per la ciutadania són els concerts de divendres i dissabte, que es podran seguir en directe. Miki Nuñez, Sense Sal (el divendres), Doctor Prats i Mabel Flores (el dissabte) oferiran un petit tastet dels seus darrers projectes musicals. Eren els artistes contractats per aquesta Festa Major i a més de reprogramar els concerts per més endavant, se’ls ha ofert la possibilitat de participar en aquesta festa “confinada”. Dins del programa “Terrassa vibra”, les actuacions tindran un component solidari, ja que qui es connecti en streaming podrà fer un donatiu, a partir d’1 euro, al projecte cultural vinculat amb la crisi sanitària que ha proposat la regidoria: la compra de dos pianos de cua perquè es col·loquin als hospitals de Terrassa. “Perquè la música també cura”, ha subratllat.

D’altres actes que no s’han deixat perdre serà el Jove, en versió confinada, o el Ball de plaça, on els 27 regidors acompanyats del seu ballador de l’Esbart, faran el ball en un dels espais emblemàtics de la ciutat, representant la diversitat territorial.

Una de les novetats és el gran debat de Festa Major dissabte a la tarda que permetrà conèixer alguns aspectes de la nostra festa major i que es farà al Recinte Firal amb tot l’imaginari de cultura popular. I com a cloenda de la festa, des de l’Ajuntament han canviat els tradicionals focs a convidar a tothom a sortir al balcó i a encendre una bengala o una espelma. “Serà una manera tranquil·la i bonica de tancar la festa; si tots ens hi posem, pot deixar una imatge molt bonica de cadascun dels barris”, ha dit Boladeras.

Clica aquí per veure el programa de la Festa Major 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa