MónTerrassa
Marta Bustos explica la seva història a “Cuando perdí mis ojos marrones”
  • CA

Marta Bustos ha recollit la seva història en un llibre que ha vist recentment la llum i que es titula “Cuando perdí mis ojos marrones“. La terrassenca es va fer “famosa” quan a mitjans de l’any 2020 va patir un greu accident. Es trobava a casa seva, als Estats Units, fent sabó artesanal quan tot va sortir malament i es va produir una explosió. Com a conseqüència, va patir cremades a la cara i als ulls.

Gràcies a les xarxes socials, l’egarenca i la seva família van començar a remoure cel i terra per aconseguir costejar tota l’estada a l’hospital i els diversos tractaments i intervencions a què es va haver de sotmetre. I és que, a més, va tenir la molt mala sort que l’accident va passar en el moment just d’inici de la pandèmia de la Covid-19 i amb les restriccions més ferotges, per la qual cosa ni ella podia viatjar cap a Terrassa, ni la seva família cap allà.

Va ser així com va començar una campanya de micromecenatge, en la qual van aconseguir recaptar més de 230 mil euros. Després de diverses operacions, primer als Estats Units i, al cap d’uns llargs mesos, a Barcelona, poc a poc va anar millorant, fins al punt de tornar a entreveure-hi en un ull. Durant tot aquest període de recuperació, de més de 400 dies, la terrassenca va decidir anar explicant què sentia, com es trobava emocionalment i físicament, i quin eren els passos que estava seguint. També descobria coses de la seva vida quotidiana (rehabilitació, aprendre a moure’s amb un bastó, a reconèixer ombres, a moure’s per casa…) i també s’enduia part del protagonisme el seu xicot, en David.

Novel·la sobre l’experiència vital

Arran d’aquests post, llegits per milers de persones, va sorgir l’oportunitat d’escriure un llibre de recopilatori. I així va néixer Cuando perdí mis ojos marrones, una novel·la basada en aquests fets reals en la qual l’autora narra els moments més durs després de sofrir l’accident. I ho fa com ho feia en els post, amb un sentit de l’humor molt personal i un relat que gira al voltant d’una història d’amor.

Aquest dijous, dia 20 d’abril, a les set de la tarda, Marta Bustos serà a la llibreria Abacus de Terrassa presentant el llibre i conversant amb aquelles persones que estiguin interessades a conèixer de primera mà amb la jove terrassenca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa