MónTerrassa
Mariona Vigués: “Vaig passar de tenir una mica de vergonya a la il·lusió”
  • CA

La historiadora Mariona Vigués és candidata a Capgròs de l’Any 2022, la distinció popular per exel·lència.

Com se n’assabenta?

Vaig saber que formava part de la llista de nominats a Capgròs per un tweet de Canal Terrassa que una bona amiga em va reenviar a primera hora de divendres de la setmana passada.

Sorpresa? Li fa il·lusió?

D’entrada ho vaig rebre amb moltíssima sorpresa i també amb força vergonya!; al cap de poca estona, però, tots aquests sentiments es van transformar amb il·lusió i amb gratitud.

Ja és Terrassenca de l’any. Ara pot ser capgròs…

Formar part de la llista ja és per si mateix un reconeixement molt gran i vull agrair molt  al Casinet de l’Espardenya que hagi pensat en mí.

Té algun favorit o favorita?

Crec que totes les persones que hi ha a la llista són mereixedores de guanyar molt més que no pas jo mateixa. 

Li agrada especialment algun detall dels capdidats de 2022?

Vull destacar que m’agrada el reconeixement que el Casinet de l’Espardenya fa a les dones de Terrassa. A la llista hi ha 8 dones i 3 homes. Aquesta proporció crec que és el reconeixement tantes vegades callat  i no fet a les dones que en molts camps han fet i fan història en la vida quotidiana de la ciutat en molts àmbits. Com historiadora, crec que la història real està en cadascuna de les persones que dia a dia, amb les seves accions i el seu fer, contribueixen a la vida de la col·lectivitat més immediata i cadascuna de les persones de la llista ho fa: la importància de la mediació, el periodisme i el fotoperiodisme ben fet, el futbol femení, el món de la creació artística i literària, la gestió cultural, la música i la cançó des de totes les seves vessants, la diversitat sexual, el voluntariat…. totes aquestes persones fan història perquè formen part de l’ànima de la societat i la feina dels historiadors i historiadores, la nostra obligació, és posar en valor totes aquestes singularitats individuals de la història local que van construint la nostra identitat col·lectiva. Per això a mi m’agrada tant dedicar-me a la història local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa