MónTerrassa
‘El fotógrafo de Mauthausen’ amb Mario Casas s’estrena el 26-O
  • CA
Mar Targarona i Mario Casas, en el rodatge del film sobre Francesc Boix | ACN

!--akiadsense-->

Després de dirigir Segrest, Mar Targarona, productora de destacats títols com El Orfanato, Los ojos de Júlia i Elcuerpo, ha tornat com a directora de El fotógrafo de Mauthausen. Protagonitzada per Mario Casas, s’estrenarà a les sales de l’estat el 26 d’octubre, ha informat aquest dilluns la productora Rodar y Rodar en un comunicat.

Aquest film biogràfic explica la història de Francesc Boix, un fotògraf català que va immortalitzar la Guerra Civil lluitant en el bàndol republicà i que va ser testimoni de les barbaries dels camps d’extermini de l’Alemanya nazi en ser internat en un d’ells. Boix va aconseguir treure de forma clandestina milers de negatius que posteriorment van utilitzar-se per inculpar nombrosos dirigents nazis. En una entrevista a l’ACN, Tarragona ha dit que aquesta pel·lícula pretén ser un homenatge a aquest “superheroi” i als seus companys “que van arriscar la vida per mostrar al món les atrocitats comeses a Mauthausen”. Es tracta d’una cinta escrita per Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, i protagonitzada per l’actor Mario Casas. El repartiment també inclou Alain Hernández, Macarena Gómez i Richard Von Weyden.

Mar Tarragona assegura que va decidir dirigir aquest treball per explicar el que van viure els més de 7.000 espanyols internats a Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial. “Ho desconeixia totalment”, reconeix Tarragona que indica que la història de Francesc Boix la va colpir. La directora elogia la valentia de Boix – que treballava en el laboratori fotogràfic del camp – i del grup presoners espanyols que “van desobeir les ordres rebudes de destruir tot el material gràfic un cop el bàndol nazi va saber que perdria la guerra” i van arriscar les seves vides per treure de Mauthausen més de 2.000 negatius fotogràfics, “gràcies als quals van quedar impreses les atrocitats comeses per les nazis”. En aquest sentit apunta que Boix “va ser un heroi, un superheroi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa