MónTerrassa
Marc Serra presenta un llibre divulgatiu sobre la música
  • CA

Marc Serra i Griera ha publicat un llibre divulgatiu amb la música com a protagonista. “La música com a experiència humana” (DINSIC Publicacions Musicals) es presenta de manera oficial aquest dimecres, 16 de març, a la sala d’actes de la Biblioteca Central de Terrassa a les 18.30h. Per aquells que no puguin anar-hi demà, també hi haurà una segona oportunitat el dia 6 d’abril a les 19 hores al Conservatori Municipal de Terrassa.

Marc Serra és mestre i professor de música, i actualment viu i treballa a Terrassa, en concret, exerceix com a professor a l’escola Serra de l’Obac. El llibre vol ajudar a entendre els efectes, canvis i beneficis de la música i l’educació musical des de diferents disciplines, per tal comprendre la música des d’una perspectiva diferent a la que estem acostumats. D’aquesta manera, exposa un “recull de registres científics mentre explico alguns aspectes de l’origen de la música, la percepció, la cognició, els universals musicals, les respostes humanes a la música, música i emocions, música i educació, psicologia de la música en el desenvolupament i la música com a eina de transformació social”, segons explica el mateix autor a Món Terrassa.

Posem música a l’escola, a la feina, al cotxe, quan fem esport, quan fem qualsevol tipus de celebració, i la seva ubiqüitat fa que sigui present en qualsevol local comercial i organització social. Quan tenim un rol actiu en l’activitat musical, l’activació del cervell és global, i posa en funcionament la memòria, la concentració, la part motora, visual, emocional, etc. Ara bé, quin és l’origen de la música? Com funciona la percepció auditiva? Com es genera l’experiència musical dins el cervell? Per què la música té la capacitat de fer-nos emocionar? Quins són els aspectes importants de l’educació musical? Quines són les seves potencialitats? Aquest aprenentatge, com es tradueix en beneficis? Per què la música ens porta a un record passat amb tanta exactitud? Quins són els àmbits d’intervenció de la musicoteràpia? La música pot ser una eina de transformació social?

Aquestes són algunes de les preguntes que La música com a experiència humana intenta respondre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa