MónTerrassa
Marc Cerrudo guanya el premi Roc Boronat de l’ONCE Catalunya
  • CA
Marc Cerrudo, guanyador dels Premis Roc Boronat de novel·la
Marc Cerrudo, guanyador dels Premis Roc Boronat de novel·la | ONCE

!--akiadsense-->

El jurat del XXIII premi literari Roc Boronat ha escollit Marc Cerrudo com a guanyador de la 23a edició per l’obra Llunyania, que es publicarà com Lluny vol dir mai més a l’Editorial Amsterdam el mes de novembre de 2021.

Lluny vol dir mai més és la novel·la amb la que debuta el jove periodista Marc Cerrudo. Narra el dolor de la pèrdua des d’una mirada neta i desacomplexada, apostant per l’humor, la imaginació i l’originalitat literària. Un conjunt de veus diferents i del tot insòlites -el monstre sota el llit, la portera, el cotxe abandonat, el gat, el venedor de llaunes de cervesa…-, confeccionen un immens trencaclosques que revela un paisatge final trist i alhora esperançador, que no té por d’explicar la realitat amb totes les seves contradiccions. Amb 29 anys, Marc Cerrudo ha estat guardonat amb els premis de relats curts Energheia, el Concurs de Cròniques Urbanes de l’Institut Cervantes de Roma i el Premi Alt Urgell de Joves Escriptors, entre d’altres. Periodista de formació, actualment és cap de comunicació de la llibreria Altaïr i forma part de l’equip de la revista digital Serielizados. Aquesta és la seva primera novel·la.

El premi Roc Boronat, convocat per ONCE Catalunya, està dotat amb 6.000 €. Lluny vol dir mai més, de Marc Cerrudo, arribarà a les llibreries a la tardor amb l’Editorial Amsterdam que des del 2015 s’encarrega d’editar l’obra premiada amb el Roc Boronat. A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Quim Martínez ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra Vides trobades. El premi està dotat amb 900 €.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa