MónTerrassa
Luz Casal presenta el seu nou disc al Centre Cultural Terrassa
  • CA

Luz Casal torna a la primera pàgina de l’actualitat musical amb el llançament d’un nou disc, un esperadíssim àlbum de cançons inèdites. El concert recorrerà també els seus grans èxits oferint un espectacle que agradarà als seus espectadors més fidels i sorprendrà tots aquells que estimen la bona música. Consagrada com una de les nostres artistes de més solvència internacional, posseeix una veu càlida que queda gravada a la memòria i ha recorregut un camí fèrtil que va començar pel rock, va abraçar gèneres com les balades i els boleros i ha arribat a públics diversos i a generacions diferents. Que corra el aire és un disc que, com ella mateixa diu, ‘Entronca amb el que alguns consideren el meu passat i que per mi és el meu present’. Biografia Maria Luz Casal Pau (La Corunya, 1958) coneguda artísticament com Luz Casal, és una de les solistes més valorades de la música pop-rock a Espanya. Després dels seus èxits als anys vuitanta, va aconseguir fama internacional, especialment a França, sobretot després d’incloure dos dels seus temes a la pel·lícula Tacones Lejanos, de Pedro Almodóvar. Les vendes dels seus discos ascendeixen a més de 5.000.000 d’exemplars.

El seu primer àlbum, homònim i sostingut pel rock, va sortir el 1982. Hi destacaven temes com Ciudad sin ley i No aguanto más, amb sons que aleshores eren inèdits en el panorama musical espanyol. El 1989 es va editar Luz V, amb temes com Loca i No me importa nada, amb una repercussió de tal calibre que ningú dubtava ja que Luz era la solista espanyola per excel·lència. Va ser llavors quan es va atrevir a acceptar la proposta de Pedro Almodóvar, que li va oferir interpretar el bolero d’Agustín Lara, Piensa en mi, i l’adaptació d’una cançó de Mina, Un año de amor. Aquells temes van suposar un punt d’inflexió a la seva carrera. A més a més, començava el seu èxit a França, que se sumava a l’acceptació que ja tenia a Amèrica del Sud. Como la flor prometida, Con otra mirada, Un mar de confianza, La pasión i Almas gemelas són alguns dels discos que l’han portat a l’èxit amb una extensa carrera internacional. El 2011, Luz Casal va començar una gira internacional que la va portar per escenaris de mig món, des de Pequín fins a Mont-real. Els últims anys han suposat una vertiginosa successió de reconeixements: Premi Rolling Stone per una vida dedicada al rock, el Grammy Llatí honorífic o la Medalla de les Arts de França se suma ara el Premi Nacional de Músiques Actuals.

Fitxa Artística

Luz Casal, cantant

Tino di Geraldo, bateria

Jorge F. Ojea, guitarra

Borja Montenegro, guitarra

Peter Oteo, baix

Josep Ma Baldoma ‘Baldo’, piano

Luz Casal

Que corra el aire

Les dades:

Dia i hora: Diumenge, 10 de març, a les 19h

Preu: 38-52 euros. ÚLTIMES ENTRADES

Més informació: http://www.fundacioct.cat/programacio/luz-casal/

Venda d’entrades :

Taquilla Centre Cultural Terrassa Rambla d’Ègara, 340 Terrassa (dilluns a dissabtes de 16 a 20h i una hora abans de la funció) Per internet www.fundacioct.cat Per telèfon al 93 519 70 39

Luz Casal presenta el seu nou disc al Centre Cultural Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa