MónTerrassa
L’obra “Art” de Yasmina Reza clou el XLV Premi Ciutat de Terrassa de Teatre
  • CA
x
L’obra ‘Art’ tanca el 45è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre | RAMON NAVARRO

Aquest dimecres 27 de març, quan escric aquesta crònica, se celebra, a nivell mundial, el dia del teatre. Un dels actes importants és llegir un missatge internacional que acostuma a escriure alguna personalitat del Teatre, convidada per lInstitut Internacional del Teatre. Aquest any lha redactat el dramaturg cubà Carlos Celdran.

El Casal Sant Pere, compromès amb el teatre des de fa molts anys, es va voler sumar a aquesta iniciativa i es va llegir el manifest denguany a tots els assistent s a lobra abans de començar a representar-la. Us recomano que el llegiu, senzill i molt encertat. Tot seguit passo a comentar lespectacle daquest diumenge passat: ART de la dramaturga francesa Yasmina Reza, nascuda a París el 1959. Lúltima obra seleccionada per a concursar XLV Premi Ciutat de Terrassa de teatre.

x
L’obra ‘Art’ tanca el 45è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre | RAMON NAVARRO

El grup El Rosegall de Vilanova i la Geltru, dirigit per Marta Ferrer, aposta per interpretar una obra que sha fet als nostres escenaris diverses vegades i per actors reconeguts però que no perd el seu interès ni la seva actualitat ja que els temes que tracta, la sàtira contra lart modern i la fragilitat de lamistat segueixen vigents. A lescenari tres personatges, amics però a l’hora amb tres punts de vista de la realitat totalment oposats: en Marc (Josep Maria Farràs), en Sergi (Santos Herrero) i lIvan (Eduard Palau).

La compra dun quadre “abstracte” serà lexcusa perquè aflorin les personalitats de cada u. De tant en tant els actors trenquen la quarta paret per informar-nos, a nivell individual, dels pensaments que oculten als altres dos “amics”, i de mica en mica, amb diàlegs àgils i punyents (potser shauria de treballar una mica la dicció en algun personatge), anem coneixent qui samaga darrere de cada caràcter.

X
L’obra ‘Art’ tanca el 45è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre | RAMON NAVARRO

Pel que fa a lescenografia, tres elements ajudaran a corroborar les diverses maneres de pensar. Un sofà blanc i unes parets blanques seran el marc on es desenvoluparà lobra, però tres quadres destètica contraposada seran els elements desiguals per marcar a casa de qui som en les diverses escenes. Una idea original que completa, amb un petit detall les immenses desavinences.

Acabo aquestes cròniques agraint de nou al Casal Sant Pere que, any rere any, aposti per mostrar-nos en aquest certamen que el teatre amateur està més viu que mai. Una temporada de bon teatre i de bon públic. Ens retrobem lany que ve!

X
L’obra ‘Art’ tanca el 45è Premi Ciutat de Terrassa de Teatre | RAMON NAVARRO

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa