MónTerrassa
Literatura i indústria, una parella ben avinguda a Terrassa
  • CA

El mNACTEC organitza la quarta edició de Lletres i societat industrial, un cicle de presentacions de llibres al voltant de la ciència, la tècnica i la societat industrial. L’objectiu de l’activitat és donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits que s’abordaran en el cicle són la indústria tèxtil, la construcció del cremallera de Núria i el naixement de l’excursionisme a Catalunya.

La memòria de l’aigua, de Montse Barderi

Dijous 6 de febrer, a les 18.30 h | La novel·la relata la vida de tres dones nascudes a la Catalunya més pobra. Tres vides marcades per la misèria, el maltractament i la discriminació. Una novel·la èpica i colpidora que és, alhora, el relat ocult de moltes dones.

La filla de la neu, de Núria Esponellà

Dijous 5 de març, a les 18.30 h | L’Enric i la Joana es coneixen a gairebé dos mil metres d’altitud, en el context de la construcció de l’obra d’enginyeria amb més metres d’altitud de tota la Península Ibèrica, el cremallera de Núria.

L’Hotel de l’Univers, de Bernat Gasull

Dijous 2 d’abril, a les 18.30 h | La història de L’Hotel de l’Univers se situa sobretot als anys vuitanta del segle XIX, quan l’excursionisme de casa nostra feia un pas endavant per aventurar-se a l’alta muntanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa